MIJN SPORTWEEK:

mijn sporten

Dat ga ik jullie in deze blog vertellen!

Krachttraining:
Dit doe ik 3x per week, niet altijd op vaste dagen, ik kijk hoe het uitkom met mijn opleiding en bijbaantje. Ik train 3 spiergroepen per keer:
– Dag 1: Rug, Biceps, Buik
– Dag 2: Borst, Triceps, Schouders
– Dag 3: LEGDAY!schouders en daarna nog even de buikspieren.
Vaak ben ik tussen de anderhalf en 2 uur bezig met mijn training. Per spiergroep (op benen na) doe ik 3/4 verschillende oefeningen met sets van 3/4 met 8-12 herhalingen. Dit doe ik bij Sport en Fitness Wieringermeer, 10 minuutjes fietsen en ik ben er! (gelijk mijn warming-up gehad.)

Hardlopen :
Dit doe ik 3 keer per week. De afstanden verschillen tussen de 5 en 10 km. (Ooit hoop ik de 12 te halen!) Dit doe ik in en net buiten het dorp. Soms loop ik ook met mijn hond en daar geniet ik dan ook echt van!

Touwtje springen:
Als ik met tijd gebrek zit of ik wil gewoon even niet weg, dan pak ik mijn springtouw en mijn mobiel zet de timer op 15/30 minuten en springen maar in de achtertuin!

Insanity:
Dit doe ik 1x per week op donderdagavond om 20:30 ook in Sport en Fitness Wieringermeer. Met een klein groepje onder begeleiding van de Personal Trainer Arnold van Meerendonk.
wat Insanity precies is legt hij heel mooi uit op facebook en zal ik hier even voor jullie neerzetten:

Insanity is een work-out waarbij je in 45 minuten tijd je hele lichaam traint. Dit is zowel voor beginners als gevorderden. Voor beginners is het altijd mogelijk om even rust tijdens je oefening te pakken zodat je weer even kan herstellen voor de volgende oefening

Het geeft je vetverbranding een boost , je kweekt spieren waarvan je niet eens wist dat je ze had en je conditie gaat met reuze sprongen vooruit.

Omgekeerde High Intensity Interval Training
Het volledige Insanity workout bestaat uit een aantal verschillende oefeningen, die allemaal een specifieke bijdrage leveren aan de trainingsopbouw en -resultaten. Buikspieren, conditie, kracht en lenigheid – Insanity heeft het allemaal. In het begin ligt de nadruk op cardio, geleidelijk verschuift het zwaartepunt naar kracht. Hoe verschillend de diverse trainingen ook zijn, ze draaien voornamelijk om het principe van de omgekeerde HIIT (High Intensity Interval Training).

Welke resultaten geeft Insanity?

– Veel meer energie en een betere conditie
– Vetverbranding naar de hoogste versnelling
– Vele centimeters kwijt rond taille, heupen, buik, billen, armen
– Sterkere en zichtbare spieren
– Afvallen
– Zelfvertrouwen: je ziet en voelt je lichaam sterker en fitter worden en je beseft dat je een topprestatie levert door dit zware WorkOut met toewijding te blijven volgen.

Bron: https://www.facebook.com/ArnoldsPersonalTraining/?fref=ts

Lijkt het je een keer leuk om mee te doen met Insanity? Laat dan even een berichtje achter op de link hierboven!

Zoals je ziet gaat er bij mij bijna geen dag voorbij zonder te sporten! Ik heb dan na het sporten ook gewoon zoveel meer energie! Klinkt best gek hé na je afgemat te hebben nog meer energie te hebben natijd ,maar het is toch echt zo 🙂

Categorieën: ,

Een reactie op “MIJN SPORTWEEK:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s