Balance is the key

Genieten is zo ontzettend belangrijk! Dit weekend heb ik dat ook gewoon weer volop beseft dat het leven echt niet alleen draait om sporten en eten. Het leven is zoveel meer dan dat! Genieten van rust is ook goed voor je lichaam. Ik merkte wel voordat ik naar dit gave weekend ging dat ik gewoon echt bang was om niet te kunnen sporten en toch ook wel wilden genieten van het lekkere eten. Dit vond ik voor het weekend erg moeilijk maar gelukkig merkte ik al snel dat het ook best even lekker kan zijn! Vandaar dat ik dit blogje heb geschreven ook voor jullie!

Jaa dit ga ik steeds meer leren met heel veel ups en downs dat wel maar ik ga er gewoon komen! Een feestje? Nou dat betekend dus drankjes en taartjes ect. Nou dan zei ik al vaak gelijk nee. Naar een concert en de heen of terug weg langs de weg? Dan had je vaal mot met mij. Een ijsje in de zomer? Nja oke 1 bolletje in een bakje afentoe in het weekend. Had ik savonds een etentje of een bbq dan leefde ik die dag alleen op een half bakje kwark en 1 a 2 stukjes fruit. En dan savonds ging ikhelemaal los zodat het de rest niet goed opviel en riep ik nog luid keels, ik eet toch gewoon goed! Dat zie je toch! Toen leerde ik te term IIFM kennen en begon ik met calorien tellen en kwam ik erachter dat ik soms meer kon eten dan ik dacht. Dat was voor mij dan ook een hele opluchting om te doen. Maar ook daar is een einde aangekomen, omdat ik thuis vaak ruzie kreeg met eten en ik in de stress schoot als ik op een dag meer calorieën had gegeten dan dat ik eigenlijk mocht. Ik raakte mijn aller dierbaarste mensen hierdoor kwijt en thuis hing er met eten steeds een gespannen zweer gewoon weg omdat ik er zo mee bezig was dat het andere begon te irriteren. Ook moest je mij niet verassen met een onverwachts etentje trouwens en een weekend weg? Ja maar dan kan ik niet sporten! En gaan we dan wel veel lopen? En wat kan je daar eten dan?

Hier kwam in november 2015 langzaam een einde aan, ik betrapte mezelf erop dat ik begin november al tegen sinterklaas,kerst en oud en nieuw op begon te zien. Veel werken, veel eten, niet altijd gezond en dan ook nog bijna niet kunnen sporten. Dit werd mij zelfs te gek. Ik heb toen FItnesspal van mijn telefoon gegooit ( begrijp mijniet verkeerd dit kan voor jou natuurlijk wel nog steeds een handig middel zijn meer ik werd dus te geobserdeerd.)

Nu probeer ik gewoon met maten te eten wat ik denk wat goed voor mij is, ik wil gewoon weer genieten. Zit ik vol? Dan stop ik met eten. Heb ik honger dan eet ik gewoon wat, ondanks dat de 3 uur nog niet om is. Ik zorg gewoon dat ik voldoende eiwitten, vitamines,minaralen en vezels binnen krijg. Ook probeer ik niet meer van die grote borden eten savonds op te scheppen. Natuurlijk lukt dit niet altijd evengoed maar van vallen en opstaan leer je!

Ik wil gewoon weer leren genieten! Zowel van eten en van sporten, niet sporten omdat het moet van mezelf maar omdat ik het gewoon knetter leuk vind om te doen!!

Mijn leef motto is dan ook!!:

Enjoy life en follow your dreams!

En ook echt super gaaf dat ik dit weekend geleerd heb dat geen 1 droom te groot is!!
Ik ben echt blij dat ik zo heb kunnen genieten en alles even heb los kunnen laten, even weer tot mezelf komen, nieuwe dingen ontdekken over mezelf, nieuwe doelen en plannen stellen. Ja tuurlijk blijf ik lekker veel sporten en gezond eten enzo maar niet meer omdat ik hetmoet van mezelf of bang ben om weer dik te worden of juist te dun. Nee puur omdat ik het leuk vind!!

 

Ik hoop dat jullie hier wat aan hebben 🙂

Categorieën: ,

Een reactie op “Balance is the key

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s