Sporten met weinig tijd

Hoe houd je het ooit vol?!

Dit is wat ik vaak te horen krijg van de mensen om mij heen. Logisch want ik ga 3 volle dagen per week naar school, 2 dagen stage en ik werk ook nog is 2 avonden door de weeks + 1 avond in het weekend
Daarom geef ik daar dan ook graag antwoord op via deze manier zo dat ik het niet 1000x opnieuw hoef te vertellen.  🙂

 

Ik doe eigenlijks niets liever! Ja ik vind school,werk en stage ook erg leuk hoor, maar een stukje ontspanning is ook belangrijk en dat is dit voor mij.

Even lekker een stukje hardlopen, even snel mijn springtouw pakken en 15/30 minuten springen, ander halfuur in de sportschool staan te zwaaien en te gooien met de dumbels of een lesje insanity. Het maakt mij niet uit wat of hoelang, als ik maar even mijn ei kwijt kan! . Soms sta ik ook eerder op of ga ik later naar bed gewoon weg, omdat ik wil doen wat ik leuk vind en daar maak je gewoon tijd voor! Hoe druk je het ook heb.
Ja oke als ik om 7 uur met de bus naar school moet en meteen uit school met werken tot 11uur s’ avonds dan houdt het op natuurlijk, maar dat is ook natuurlijk niet erg en daar ga ik niet over stressen want ik doe het niet omdat ik het moet maar omdat ik het leuk vind.

Hier wat handige tips die ik doe, misschien helpen ze jou ook wel!:

  • Wekker wat eerder zetten
  • Maak je ontbijt de avond van te voren klaar, je kan zelfs je ontbijtje misschien wel opeten in de bus trein, op de fiets of lopend? Scheelt ook weer tijd!
  • Kom je om 2 uur thuis van school en om 5 uur moet je op je werk staan. Maar de hond moet ook nog uit? & ik wil nog hardlopen ook! Hardlopen met de hond is DE oplossing!
  • Koop dumbels,bal, matje ect voor een home workout! De tijd kan jezelf bepalen en je hoeft er nergens voor heen.
  • Zoek een sportmaatje! Super gezellig ipv alleen saai in de sportschool te staan en jezelf aan te moedigen! Doet iemand anders het voor je!
  • Doe wat jij leuk vind en bij jou past. Hardlopen, krachttraining, zumba,insanity,tennis,voetbal,spinning,wielrennen,wandelen. Wat maakt het uit! Als het maar leuk is!
  • Verwen jezelf natijd met een lekkere gezonde snack of maaltijd.
  • Een korte run of workout is altijd beter dan niks! Dus al kan je een keer maar 3 km hardlopen, niet treuren of denken dat het dan toch geen zin heeft, maar gaan!!
  • Heb je op school een tussenuur? Zet je tas lekker in je kluisje en ga lekker een stuk wandelen. Zo kom je toch nog aan je beweging en voel je je waarschijnlijk fitter omdat je lekker even in de buitenlucht bent geweest. Ook kun je dit natuurlijk doen als je een halfuurtje pauze hebt op je werk of stage.
  • Maak voor jezelf een lijstje met home workouts die je leuk vind om te doen. Heb je even 10 minuutjes tijd? Doe een paar leuke oefeningetjes! Je zult zien dat je hier juis meer energie van krijgt!

Wil je nog meer tips? Die kun je hier vinden in een eerdere blog die ik schreef met tips om jou te motiveren om te sporten.

Ik hoop dat ik je hiermee kan aansteken! Lekker te doen kwa beweging wat bij jou past!Hopelijk kan je met deze tips daar ook tijd voor kan maken ondanks de drukke agenda die je hebt.
Want ontspannen is ooh zo belangrijk!

 

Categorieën: ,

Een reactie op “Sporten met weinig tijd

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s