Waarom nieuwe hardloopschoenen kopen?

Zelf ben ik zo dom geweest om te lang op misschien ook wel verkeerde en ook versleten hardloopschoenen te lopen. Kreeg last van mijn scheenbeen en vroeg me toch af wat het was. Gelukkig ben ik bijna jarig en vroeg dan ook aan mijn ouders nieuwe hardloopschoenen. Omdat het slim is om ze nog even lekker in te lopen voordat je gelijk ermee op een hardloop evenement staat heeft mijn moeder mij gister meegenomen naar een grote hardloopwinkel waar ze echt goed je voeten opmeten ect. (eerder schreef ik al een blog over de soorten hardloop schoenen) Het bleek inderdaad dat mijn blessure kwam omdat ik dus op verkeerde/versleten schoenen liep. Vandaag dan ook gelijk mijn nieuwe schoenen uitgeprobeerd, een korter rondje was de planning om ze goed in te lopen, maar omdat het zo lekker ging en ik (bijna) pijnvrij aan het lopen was heb ik er dus even goed makkelijk 10km hardgelopen. Met ook nog eens een recordtijd!!

Omdat ik jullie wil besparen voor de nadelen als je te laat bent met nieuwe hardloop schoenen kopen heb ik 5 (voor de meiden 6) tips neergezet waarom het  juist goed en ook leuk is om nieuwe hardloopschoenen aan te schaffen!!

  • Verkomen van blessures
  • 80% van je lichaamsgewicht komt op je knieën aan dus goede demping is zeer belangrijk!
  • Meer motivatie
  • Loopt gelijk weer een stuk beter, echtgeloof me! Het verschil voelde ik meteen!
  • Je prestaties verbeteren, wat is er nou leuker om weer je tijd of km record te kunnen verbreken!

 

  • Speciaal voor de meiden: Wie houdt er nou niet van nieuwe schoenen kopen!! Je hebt toch al minstens 5 paar staan in de kast, dan kunnen er ook nog wel 1 of 2 paar hardloop schoenen bij!! En je hebt weer een smoes om lekker te gaan shoppen, toch?!

 

Dus wacht niet te lang met het vervangen van je hardloopschoenen, voordat het te laat is! Als laatste geef ik je nog een tip mee: Als je nieuwe hardloopschoenen gaat kopen raad ik je aan naar een grote hardloopwinkel/zaak te gaan, waar ze meerdere soorten/merken hardloopschoenen verkopen en je voeten ook echt opmeten + een filmpje maken hoe jij hardloop. Zo weet je zeker dat je ook echt de goede schoenen hebt!

Heel veel ren plezier!

Categorieën: ,

3 reacties op ‘Waarom nieuwe hardloopschoenen kopen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s