Je bent mooi zoals je bent!

http://www.youtube.com/watch?v=_0KSNNwkk4g

vertaling:

Spiegel, spiegel aan de muur, heb ik het?
Want spiegel je hebt mij altijd verteld wie ik ben.
Ik vind het niet makkelijk om perfect te zijn.
Dus sorry je zult niets meer voor me bepalen.
Sorry jij neemt geen bezit van mij

Wie ben jij om mij te zeggen
Dat ik minder ben dan wat ik zou moeten zijn?
Wie ben jij? Wie ben jij?
Ik hoef niet te luisteren
Naar de lijst van dingen die ik moet doen
Ik zal het niet proberen, ik zal het niet proberen

Spiegel ik zie een nieuwe weerspiegeling
Ik kijk in de ogen van Hij die me gemaakt heeft
En voor Hem ben ik mooier dan wie dan ook
Ik weet dat hij bepaalt wie ik ben

Jij kunt niet bepalen wie ik ben, jij kunt niet bepalen wie ik ben


Een nummer uit 2004 die ik een paar weken terug voor het eerst tegen kwam op spotify. Toen ik eens goed naar de tekst ging luisteren kreeg ik de kippenvel over mijn armen! Wat betekende die tekst veel voor mij.Waarom? Dat lees je verder in deze blog.

Ook ik was ( en betrap mezelf nog heel soms) dat als ik weer wat was aangekomen mezelf gewoon niet meer mooi vond. En soms was het zelfs zo erg dat ik een paar dagen daarna bijna niks meer ging eten en extreem veel ging sporten om het er weer af te krijgen. Het kon dan ook echt ook mijn hele dag/week verpesten als ik merkte dat ik weer was aangekomen.
In november 2015 ging bij mij eindelijk de knop om! Ik merkte dat ik steeds minder genoot van het sporten maar vooral van het eten. Het sporten werd een moeten en het eten werd juist een ‘het mag niet/ kan niet’. Ik begon dan ook echt tegen de feestmaand december op te zien! Terwijl dat juist ‘ the most wonderful time of the year’hoorde te zijn was dat voor mij echt een berg om tegen op te zien. Alleen maar eten en weinig sporten, HELP dan kom ik aan!! Was wat alleen maar door mijn hoofd rond ging. Ik was bang, bang om dan weer voor de spiegel te staan ’s morgens en niet meer tegen mezelf te kunnen zeggen, je bent mooi! Want ja al klinkt dat raar, dit mag je zeker tegen jezelf zeggen! JIJ BENT MOOI!!

Ja ik let nog steeds op wat ik eet, ik sport nog steeds 5/6 keer per week, maar niet omdat ik dat van mezelf moet. Nee! Puur omdat ik er heel veelplezier in heb en het heel leuk vind om te doen! Genieten staat bij mij op nummer 1 en niet meer alleen maar focussen op dat spiegelbeeld. Natuurlijk wil ik nog wat strakker worden, maar het is geen must meer en het staat niet(meer) boven aan mijn prioriteiten-lijstje. Nee daar staat: GENIET!

Dit is ook wat ik jullie probeer mee te geven in mijn blogs die ik schrijf, balans is the key, enjoy life!

Doe waar jij plezier in hebt! Kijk ook eens in de spiegel en wees blij met wie je bent inplaats van je eigen spiegelbeeld af te kraken!
Ja ik begon met sporten en (te) gezond eten omdat ik af wilden vallen en ja zoals ik al zei, ik wil nog wel strakker en gespierder (maar belgh je bent wel een meisje he!: Ja en?!) maar ik weet nu (helaas) ook wat het is om er geobsedeerd mee te zijn. En geloof me daar word je steeds minder gelukkig van. Laat niet die spiegel jou leven beheersen, genieten is oh zo belangrijk! Ik ben zo blij dat ik daar ook steeds meer in mag gaan groeien. Want ja ook ik ben niet perfect en het gaat nog steeds met ups en downs maar ik ben zo blij dat ik de knop begonnen ben met omzetten in november.  Ja nog steeds sport ik 5/6 dagen per week en eet ik 9 vd 10 keer ‘gezond’, maar niet omdat het meer moet van mezelf maar omdat ik mij daar fijner bij voel. Heb ik zin in iets ‘ongezonds’dan kan ik dat nu ook gewoon pakken zonder schuld gevoel en dat is heel belangrijk!

Dus niet bang zijn voor die spiegel! Geniet! Vind jou balans wat voor jou werkt en waar ji blij van word!

Jij bent mooi zoals je bent!

Zo dat was een iets langere blog als verwacht. Ik hoop niet te lang en dat het jullie motiveert om anders naar jezelf te kijken! Want jammer genoeg lopen er teveel meiden (en ook jongens) rond die een negatief zelfbeeld hebben en dat is zo jammer!

Categorieën: ,

6 reacties op ‘Je bent mooi zoals je bent!’

  1. hoiii, Wat mooi !!! heb je het zelf geschreven ????
    vindt het mooi en heerlijk.
    blijf de baas over jezelf, dan doe je het heel goed.
    Dikke knuffel xx.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s