10 core oefeningen!

Zoals jullie weten ben ik me druk aan het voorbereiden voor de Alkmaar city run! Helaas vandaag en morgen geen 10 km hardlopen want ik moet het hele weekend werken! Maar heb aankomende 2 weken wel vakantie dus kan vast nog wel een keer lekker de 10 km rennen aankomende week! Vanavond ga ik mijn core oefeningen doen! De buikspieren train ik 2 keer per week op de sportschool en dan probeer ik thuis ook nog 2/3 keer per week core oefening te doen. Waarom core oefeningen belangrijk zijn voor hardlopers?

 • Minder kans op blessures
 • Voor de balans
 • Goed voor je houding
 • Je krijgt een beter looppas
 • Je houdt het lopen langer vol

Okee, dus genoeg redenen om als hardloper je core te trainen! Maar welke oefeningen dan?
Ik zal hier onder 10 verschillende  oefeningen neer zetten die ik doe! & nee ik doe ze heus niet allemaal tegelijk en steeds dezelfde, nee ik vind het juist fijn om af te wisselen! Nou hier komen dan!:

 • De wel bekende saaie crunches.
 • Abdominal crunches: Ga op je rug liggen met gebogen knieën. Maak een normale situp, maar til je voeten van de vloer waardoor je een klein bolletje maakt van jezelf.
 •  (sorry van deze weet ik de naam niet!) Ga op je rug liggen, doe je benen op 90 graden, strek 1 been naar voren, druk je hand tegen het gestrekte been, houdt dit 30 sec vast en wissel dan van been.
 • Planking! Ha mijn favorite!! Je kunt ook de plank met zij stap doen en de side plank.
 • Supermans: Ga op je buik liggen met je gezicht naar de grond. Strek je armen uit en start door eerst één arm te strekken, leg neer en strek je andere arm. Herhaal dit met je benen. Doe daarna beide armen tegelijk in de lucht, gevolgd door beide benen. Als laatste doe je beide armen en benen in de lucht.
 • (Nogmaals sorry maar ook van deze weet ik helaas niet hoe die heet)Ga weer op je rug leggen, benen weer 90 graden, evt een bal voetbal tussen je benen, en dan met de benen van links naar rechts
 • Fietsen in de lucht, hihi klinkt gek maar je weet vast wat ik bedoel!
 • Jackknife met oefenbal: Ga op de opdruk houding leggen, met je onderbenen op een oefenbal gesteund, trek je knieën richting de buik, daarna doe je de benen weer recht, dit herhaal je.
 • V- pass met gymbal: Houd de gymbal met twee handen boven je hoofd vast terwijl je met gestrekte benen op je rug ligt . Span je corespieren aan en kom in één beweging omhoog met je armen en je benen. Plaats de bal tussen je benen , duw je voeten naar elkaar toe zodat de bal op zijn plaats blijft en breng je armen en benen weer richting de vloer.

Ik hoop dat jullie hier wat aan hebben! Doe jij een core oefening die hier niet bij staat? Zet het dan onderin de comments! Zo geven we elkaar weer leuke ideeen!

Zo en nu weer genoeg geschreven! Ik ga me core oefeningen maar is doen! Doe je mee?

Categorieën: ,

3 reacties op ‘10 core oefeningen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s