peakweek – competition day – post competition ❤

Dag lieve bloglezers, hier komt nog een langverwachte blog over mijn peakweek – competition day – post competition ❤9-5

Als eerste even over peakweek! Ooo wat was die enorm zwaar;  zowel emotioneel als fysiek, alles was op. 100% leeg! Ik dacht op bepaalde momenten echt dat ik gewoon dood ging vallen. maar nog heel even & ik mocht knallen! & ik kocht elke dag wel cheatfood voor na mijn competitie.

Hoe zag mijn peakweek eruit?

Maandag:

*4 liter water (vanaf nu beperkt in combinatie met vochtafdrijvers)

*cardio nuchter (45′) + ’s avonds (60′)

*geen koolhydraten (1170kcal)

 

Dinsdag:

*4 liter water

*cardio nuchter (45’) + ’s avonds (60’)

*1170kcal + 5 rijstkoeken

 

Woensdag:

*4 liter water

*cardio nuchter (45’) + ’s avonds (60’)

*legday (alles enorm veel herhalingen en zeer licht gewicht. laatste reserves uit men spieren halen = dood gaan)

*geen zout meer (bye bye waldens farm &  bye bye kruiden)

*geen koolhydraten (900 kcal)9-5 1

 

Donderdag:

*2 liter water (constant honger + dorst + koud!)

*nuchtere cardio

*full upperbody training (vooral rug & schouders)

*geen zout

*eten: 26 eiwitten – 4 volledige eitjes – 800g komkommer/brocolli – 6 rijstkoeken

 

& ik had een laatste check up met mijn coach, eindresultaat van deze eerste prep van 18,5 naar 10,6 % bodyfat! Met nog 54 kilootjes over. #feelingskinnyasfuck

& ik maakte ook een heerlijke ‘nutella – oreo – alles wat lekker’ is TAART voor na mijn competitie!

 

Vrijdag:

*Niets doen, enkel rusten (lees constant slapen) & vertrekken naar Maastricht! 😃

*900kcal + 3 rijstkoeken

& dan nu EINDELIJK 30/04 Competition day:

*Om 7u30 was ik al uit men bed , onmiddellijk klaar wakker, wat had ik hier zin in! Mijn ontbijt: 3 eiwitten + 2 volledige eitjes + 1 rijstkoek

*Om 8u vertrek vanuit het hotel & naar de meting -> 1,705 m (dat weet ik nu weer)

*9u: spraytanning time, OMFG ik ben zo bruin, nog bruiner dan ik had gedacht!

*van 9u30 tot 12u: rusten, haar & make-up doen

 

Daarna moest ik op het podium in kleedje, eigenlijk helemaal nog niet klaar, maar geen tijd 9-5 2meer. Deze ronde telde wel niet mee voor punten, enkel een deeltje show!

Terug van het podium ging ik snel mijn bikini aandoen en kwamen ze mij zeggen dat ik binnen 15 minuten al weer naar boven mocht voor de echte bikini rond. Ik was zo gestressed, helemaal nog niet klaar, maarja er was geen keuze ik moest op. Heb snel bijna een hele tablet donkere chocolade naar binnen gespeeld, want ik voelde me wat flauw & ben uiteindelijk op het podium beland met mijn bikini nog maar net vlug goed gestoken, mijn make-up maar half afgewerkt & slechts een 5tal minuten opwarming.  Tijd om te stressen was er gewoon weg niet. Ik moest op het podium als eerste, geen tijd om na te denken & ik had hier zolang voor gewerkt dus ik moest nu gewoon knallen!

 

& knallen dat heb ik gedaan, en genoten nog veel meer, WAW wat een fantastisch gevoel was dit, mijn T-walk ging geweldig, ik genoot volop & vond het verschrikkelijk jammer dat het zo snel gedaan was. Het was een prachtige line-up met 7 sterke dames, allemaal hadden we hier zolang naartoe gewerkt 9-5 3& allemaal stonden we er in onze best mogelijke shape. Jammer genoeg door te weinig inschrijvingen werd er geen onderscheid gemaakt tussen de beginners en gevorderden in men klasse. Daarna terug van het podium kwam het besef van dit was het dan, hiervoor heb ik zolang gewerkt en het is nu al voorbij… Enkel nog eens op het podium voor de prijsuitreiking, veel tijd om te bekomen had ik niet, al snel stond ik daar terug op de line up, te wachten op mijn plaats. Hoge verwachtingen had ik niet, want ik stond namelijk met enkele gevorderden in de line-up. MAAR dan het moment van de waarheid… 7de plaats gaat naar …, 6de plaats gaat naar, 5de plaats gaat naar, 4de plaats gaat naar … WTF nog altijd niet? Ik ga hier een top 3 plek halen op mijn eerste wedstrijd, kon het niet geloven. & ja hoor toen hoorde ik mijn naam, 3de plaats bereikt! WAW wat een ontlading, pinkte toch wel stiekem even een traantje van geluk weg. Ik had hier zo hard voor gewerkt, ik had het zowel mentaal en fysiek zo enorm moeilijk gehad & nu stond ik hier gewoon. Op het podium van Wbbf-wff met een mooie medaille & beker. Super trots op mezelf, kan het niet uitdrukken in woorden hoe belangrijk deze plek voor me is!9-5 4

 

Terug van het podium begon het foodfeestje, ja eten, alles wat ik tegen kwam: nutella taart, 9-5 5banaan met nutella, milka eitjes, speculoospasta, pindakaas, snoepjes, oreo’s, m&m’s, … & dan ging ik naar het stad een lekker large BIG MAC menu eten, genieten was dat zeg, maar achteraf toch wel een gevoelige maag, maar dit hield me zeker niet tegen om te blijven eten…  De terug reis naar huis was lang, maar ik heb eigenlijk constant gegeten en tot ik ging slapen… & niets gezond behalve 1 banaan & 1 appel, want wat heb ik fruit hard gemist zeg.

 

POST COMPETITION:
Dit is mentaal echt lastig, elke dag zie ik mij verdikken & ik heb last van enorme eetbuien…
de zondag heb ik nog alles gegeten wat ik wou (lees: pannenkoeken, nutella, chocolade, chocoladekoeken, pizza, stoofvlees met frietjes, ben & jerry’s…) MAAR vanaf de maandag ging ik terug clean eten, een hele week lang. Welja dat lukte de maandag, dat lukte de dinsdag & dan woensdagavond EETBUI nummer 1 , ik heb op een avond frietjes, puree, brood, een hele nougat reep, een ijsje en een hele zak milka eitjes opgegeten. Ik voelde mezelf zo schuldig hierna, maar had gewoon geen controle meer over mezelf.  ROT gevoel! Moet wel toegeven dat dit ook wel komt omdat ik emotioneel zeer diep zit aangezien het gedaan is met mijn vriendje na 2 jaar, maar zo blijft mijn shape niet lang.

 

Donderdag probeerde ik weer gezond te eten, dat lukte me & ik knalde mijn eerste training erdoor. LEGDAY! Super om weer energie te hebben om te trainen, langzaam aan weer opbouwen, want de kracht is natuurlijk nog niet terug. Squats tot 50kg was wel genoeg … Het was echt leuk om in de fitness te zijn, had deze week enkel nog maar 2 cardiosessies gedaan, mocht van mijn coach niet trainen voor donderdag, lichaam had rust nodig.

 

Vrijdag knalde ik er  ’s morgens een goede training door & at ik de hele dag gezond, tot ik ’s avonds weer een EETBUI had, nummer 2. Ik at op een halfuurtje tijd een kinderbueno, snicker, chocolade brownie, milka koekjes, veel chocolade eitjes, kaasjes & salami… Ik genoot, maar voelde me slecht tegelijkertijd. & dan moest ik nog op restaurant, hapjes at ik, voorgerechtje kreeg ik binnen & van mijn hoofdgerecht 2 happen. Daarna heb ik 30 minuten op het toilet doorgebracht, mijn maag was niet in orde & ik dacht dat alles er weer uit ging komen. Pf dit is echt niet leuk, waarom ken ik geen mate?

 

Dusja nu zijn we ondertussen zondag: 1 week later & 4 kg dikker dan op mijn wedstrijd. Gelukkig 9-5 6is er ook vocht bij, maar toch… het gevoel is niet leuk, voel me constant opgeblazen en dik. Mijn doel voor de komende week is nu mijn balans terug vinden, gezond eten & af en toe genieten met mate. & misschien vrijdag eens naar mijn coach, de schade opmeten. Ik hoop dat ik die balans zeer snel terug vind, want nu heb ik het gevoel dat ik een beetje een eetstoornis heb …

& verder focus op mijn trainingen terug, af en toe een cardio sessietje er tussen

EN dan misschien in Oktober terug een wedstrijd knallen & dan wil ik natuurlijk een nog betere shape neerzetten! I CAN DO THIS!

 

Liefs

xxx

Sophie

 

 

 

 

Categorieën: ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s