one simple change beginnen en volhouden, hoe dan?

Was het maar zo makkelijk om een One Simple Change te doen en vol te houden!

 

Change staat natuurlijk voor verandering en dat is over het algemeen niet eenvoudig voor mensen.

Mensen zijn gewoonte dieren. Iets wat we al langere tijd doen of zien doen, zien we als “normaal”.

Op een dag horen we een zacht een stemmetje van binnen. Is het wel handig wat ik doe, zou ik niet beter wat kunnen veranderen? Daar begint eigenlijk de verandering al een heel klein beetje. Je schuift het van je af of begint direct en vol overtuiging.

 

Zo simpel blijkt het dan voor de meeste niet te zijn. Door het samen met iemand anders aan te pakken en het uit te spreken lukt het al veel beter.

 

Een voorbeeld van een cliënt die is gestart met meer bewegen. De beweging waar zij zich goed bij voelt is lopen, niet hard lopen maar lopen.

Zij heeft een maatje gevonden en op een dag zijn zij gestart. De voordeur uit en lopen maar. Iedere dag  afgesproken en gemerkt dat het steeds makkelijker ging. Wat eerst best een lange wandeling leek is nu een kort stuk geworden.

 

Hoe kun je dit nu volhouden?

 

De verandering is niet ingewikkeld geweest, zij heeft het samen met iemand anders opgepakt. Door samen te beslissen dat je meer wilt bewegen kun je elkaar ook motiveren. Inmiddels maken zij dagelijks een wandeling, van drie kwartier tot een uur. Twee keer per week maken zij een langere wandeling in een nieuwe omgeving.

Het belangrijkste is, zegt zij dat ik merk dat deze verandering goed is voor mij. Zij merkt dat haar conditie beter is, dat haar gewicht omlaag is gegaan en in haar hoofd is het rustiger.

Het grappige is dat er steeds meer mensen aangestoken zijn en ook aan het lopen zijn geslagen, soms lopen zij als groep gezamenlijk.

 

Inmiddels is lopen een gewoonte geworden. Dacht zij eerst dat dit niet in haar drukke werkschema zou kunnen passen, inmiddels weet zij beter!

 

Wil je iets veranderen, hou het eenvoudig, deel het door het iemand te vertellen of doe het samen met iemand anders.  Bewegen één van de One Simple Changes om je leefstijl om te gooien.

 

Voor jouw one simple change kan je het iets rustiger aanpakken en starten met 3 keer per week een half uur lopen. Niet hard gewoon normaal lopen. En als je dat een maand kan volhouden misschien nog wat langer of vaker gaan lopen. Goodluck

 

Categorieën:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s