Reactie blog: Want het leven is zoveel meer dan trainen & gezond eten.. van Healthyfans.

Lieve Jenny van Healthyfans,

Normaal reageer ik niet zo snel op een blog post van een ander, maar toen ik een plaatje f*ck fitgirls zag was mijn eerste reactie: Huh?? Wat bedoeld ze en waarom? Dus ben ik er echt even voorgaan zitten en vroeg ik mij zelf af ben ik ook zo? Kom ik ook zo over? Wat bedoeld ze hier eigenlijk mee? Kan ik mij hier in vinden? Vandaar deze blog post waarin ik hopelijk duidelijk antwoord geef over hoe ik denk over het fitgirl wereldje.

In het eerste stuk geef je aan dat Orthorexia nog geen erkende stoornis is helaas heb je inderdaad gelijk hiermee, heel erg jammer dat Orthorexia nog geen erkende stoornis is en hier ook waarschijnlijk ook geen goede hulp nog voor is.  Ook schrijf je in je blog dat er heel veel verkeerde informatie te vinden is op internet. Ja ook hier heb je helemaal gelijk in en dit vind ik ook heel erg. Ook ik  ben in het begin hier ingetrapt,ik wou alleen maar gezond eten en het liefst alle vetten en suikers vermijden. Ook hield ik mijn calorieën bij en schoot ik soms zelfs in de stress al zat ik er een beetje overheen. Stom he?! Ja heel stom! Gelukkig had ik in november 2015 door dat dit niet meer zo verder kon, ik voelde mij helemaal niet fit en zag er uit als een magere plank, als ik nu die foto’s terug kijk krijg ik gewoon de rillingen over mijn rug. Je kon het bij mij nog net geen anorexia noemen.

Natuurlijk sport ik nog veel en let ik op mijn eten, maar niet meer als een obsessie en al helemaal niet meer met calorieën tellen, nee ik wil ervan genieten. Ik vind sporten leuk en ik vind ‘gezond’ eten gewoon simpel weg super lekker maar geniet ook gewoon nog van een zo gehete cheat (als we het dan toch over de fit-girls termen hebben.

Je verteld ook in je blog dat als je geen sixpack hebt je niet meer mee telt ? En je stelt ook de vraag of je nou alleen gelukkig word van een sixpack. Hier op wil ik ook heel graag reageren.  natuurlijk ben ik ook iemand die het leuk vind om zichtbare buikspieren te hebben maar om dan niet meer te kunnen genieten van een feestje ect. Nee dank je, die tijd heb ik (ook) gehad. Taart? Kom maar door!! Ijsje? Oei lekker! Uit eten? Oh mag ik mee?!! en nee ook niet altijd maar dat is dan gewoon puur omdat ik er geen zin in heb niet omdat ik het niet mag van mezelf.

Ja ik train 5/6 keer per week en let inderdaad ook wel op mijn voeding (wel zonder calorieën te tellen) ,  dit zal ik echt niet gaan ontkennen, maar een feestje overslaan omdat ik dan over mijn calorieën heen zit en daar geen sixpack van krijg? Nee dank je, genieten hoort er ook zeker bij! En ik weet dat de blog’s die ik volg (Bijvoorbeeld die van Lienke, Marit en Laura, maar nog veel meer bloggers waar onder andere ook ikzelf) juist duidelijk willen maken dat genieten juist belangrijker is dan alleen maar die begeerde sixpack!

Je schrijft ook dat iedereen tegenwoordig maar mee doet aan bikini fitness wedstriden zonder de gevolgen te weten. Hier op wil ik een kleine correctie geven. Natuurlijk zitten er van die meiden tussen maar ik geloof ook zeker dat er meiden zijn die zich er zeker wel in verdiepen voor dat ze überhaupt aan beginnen (gelukkig).

En ja die lage vetpercentage daarmee heb je weer een punt. Hier ben ik wel altijd mee bezig geweest maar ook hier ben ik (nu een maand denk ik ofzo) helemaal mee gestopt, waarom? Wil ik niet meer die zichtbare buikspieren? Ja dat lijkt mij ook gaaf, maar maakt mij dat nou echt gelukkig? Nee! dat maakte mij het niet meer. Toen ik de laatste keer mijzelf huilend in de sportschool terug vond na een vetmeting was ik er klaar mee!! Dit is niet wat ik wil, ik wil er van genieten en hopelijk breng ik dit ook over op mijn blog. Het gaat niet perse om die sixpack maar om het genieten zowel van het sporten en ‘gezond’ eten als van een feestje en het minder ‘gezonde’ eten.

Je geeft ook aan dat je het erg vind om te zien dat de fitgirls een slechte voorbeeld geven. Maar dan vraag ik mij af, wat is een fitgirl? Hier zijn de meningen zo over verdeeld. Wat vind jij een fitgirl?
Ik vind een fitgirl, iemand die geniet van sporten, lekker eten gezond of ongezond, daar een balans in weet en juist niet de hele tijd geobsedeerd is door eten en sporten.

Voor de mensen die mij kennen van iets langer als een jaar terug en denken wtf Nien wat ben jezelf altijd geweest! Ja heel goed gezegd, geweest ja! En daarom ben ik gaan bloggen om mensen hier voor te waarschuwen. Dat het niet alleen maar draait om sixpack, sporten, bewegen maar dat het er vooral omdraait dat je ervan geniet! En natuurlijk kanje een doel voor ogen hebben om gespierder te worden/vet te verliezen, maar laat alsjeblieft hier niet je hele leven door beïnvloeden!

Ik vind het ook zo mooi dat je zegt dat internet een mooie plek is om mensen te inspireren en snap ook dat je aangeeft dat het op sommige gebieden fout gaat. Maar waarom? Moet je als blogger gelijk je hele privé leven ook bloot leggen? Neem mijn blog bijvoorbeeld, die gaat over fitness en hardlopen en healthy- lifestyle , om mensen te laten zien hoe leuk dat kan zijn om voor een bepaald doel te trainen of te gaan op een ander gebied. Hopelijk motiveer ik hier mensen mee om te GENIETEN van het sporten of/en het werken naar hun doel zonder dat het een geobsedeerd iets word. Maar om nou ieder feestje, uit etentje, bbq, filmavondje, shop dagje, dagje of juist de dagen dat ik een drukke dag heb en ik misschien wel chagerijnig  en/of moe ben uit te gaan schrijven wat ik heb gedaan en wat ik heb gegeten gedronken om een beeld te geven over hoe ik leef omdat ze anders geen reëel beeld hebben van hoe je zou moeten leven? Nou alsjeblieft, ik ben ook echt niet perfect hoor, niemand is trouwens perfect! (houden zo 😉 ) Dus iemand anders na doen in hoe diegene leeft is nooit handig, kijk waar jij gelukkig van word en wat voor jou prettig is en werkt, aap nooit een ander na.

 

 bron: http://healthyfans.com/leven-is-zoveel-meer-dan-trainen-gezond-eten/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Categorieën: , ,

2 reacties op ‘Reactie blog: Want het leven is zoveel meer dan trainen & gezond eten.. van Healthyfans.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s