do and don’t bij een hardloopevenement!

Alweer 5 dagen geleden dat ik de damloop by night liep! Wat heb ik ontzettend genoten en wat ging het voor me gevoel een stuk lekkerder als vorig jaar! Helaas geen snelle tijd als vorig jaar (scheelt 9 sec haha) Maar wel veel meer gezien, veel meer genoten en lang niet zo kapot bij de finish!  Hopelijk hebben jullie dan ook weer wat aan deze tips!

 • Te warm gekleed aan de start staan: DON’T, ga gewoon lekker in je korte broek goede sport- bh en  een luchtig hemdje, je loopt jezelf echt wel warm.
 • Met volop tempo beginnen: DON’T, zo haal je die finish echt niet hoor! En je ziet niks van de leuke dingen om je heen, zonde dus!
 • Je bij de start al tussen of om iedereen heen willen om maar tempo te hebben : DON’T, met iedereen omver lopen maak je en geen vrienden en je schiet er zelf helemaal niks mee op! Je raakt alleen maar gefrustreerd en vergeet dan te genieten.
 • Rustig aan beginnen en gewoon met de stroom rustig mee gaan: DO, In het begin is het toch  allemaal maar krap dus wacht gewoon rustig af, je kan vaak na de eerste paar meters wel lekker je eigen tempo aan houden.
 • Te erg met de tijd bezig zijn: DON’T, dit kan snel een blessure opleveren omdat je dan krampachtig gaat lopen en je overvraagt jezelf.
 • Goed voorbereid aan de start staan: Do, voor deze tips kan je mijn vorige blog altijd nog een keer lezen
 • Niet drinken: DON’T! Ze staan niet voor niks halverwege met bekertjes water, je vocht op pijl houden is echt heel belangrijk! Als je het vervelend vind om te moeten stoppen of/en uit een bekertje te moeten drinken neem dan zelf een flesje of bidon mee zodat jij kan drinken wanneer jou het beste uitkomt.
 • Vlak van te voren een groot bord met eten naar binnen werken: DON’T , dit gaan je darmen niet leuk vinden en ik denk niet dat het je bedoeling is op gelijk na 2 km een wc in te moeten rennen of kotsend aan de kant te staan
 • GENIETEN van de muziek, shows en de mensen aan de kant die jou luidkeels staan aanmoedigen of de kinderen die een high-five willen: DO
 • Je tempo pas omhoog gooien bij de laatste paar km: DO
 • Met een sprintje over de finish! DO!! Als je gewoon rustig aan begint en later pas echt tempo gaat maken dan gaat jou die eindsprint zeker lukken!

Ik hoop echt dat je hier wat aan hebt! Als je zelf nog do of don’t tips heb zet ze dan gerust in de comment hieronder!

Wat word jou eerste of volgende run evenement?

 

Categorieën:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s