Orthorexia

orthorexia
Eerst hoorde ik er helemaal niks over en nu lijkt de media er wel mee overspoelt te worden.
Op tv, in de krant en internet staat er ook vol mee ondertussen. Bloggers die hun naam en/of boodschap veranderen omdat ze niet verkeerd over willen komen en hun zelf als voorbeeld zien.
Wat vind ik hier van en hoe denk ik hierover?
Ik vind het heel goed dat er meer aandacht aan gegeven word en er ook hopelijk snel hulp komt voor de meiden (en geloof me, ook jongens!) die hiermee te maken hebben.
Onterecht vind ik wel dat word gezegd dat de ‘fitgirls’ instagramaccounts die posten dat ze lekker aan het sporten zijn en ‘gezond’ aan het eten zijn de aanleiding zijn van het obsessieve gedrag van de tiener meisjes die zo gezegd alleen leven op smooties en shakes. Wat dacht je van de tv’s programma’s van tegenwoordig zoals Hollands next top model? Of de tijdschriften die vol staan met het ‘perfecte lichaam? Zal je die niet eens aanpakken? En dan hou ik me maar stil over al die bekende diëten die niet vol te houden zijn + vaak ook niet eens gezond zijn. Dit maakt mensen pas onzeker en het gevoel dat ze het niet kunnen en het dan aar opgeven om juist goed voor hun lichaam te zorgen. Dit doe je niet door voedingsmiddel te schrappen en overdreven veel te sporten. Nee dit doe je door juist de goede voedingsmiddelen te eten en ook afentoe te genieten van junkfood/snack.
Ik weet van genoeg meiden die ik volg op instagram dat ze ook echt wel laten zien dat balans juist heel belangrijk is en je zeker wel kan genieten van een stuk chocola, taart ect. Als je het maar niet standaard elke dag doet. Je moet wel goed voor je lichaam zorgen. Door het volgen van een streng dieet of door jezelf dingen te gaan verbieden omdat ze zogezegd ongezond zijn ,krijg je juist vreetbuien, je voelt je duf. Dit is NIET GEZOND! Dan nog niet te spreken over het doorslaan met sporten. Ja sporten is goed voor je! Maar vraag niet te veel van je lichaam, neem ook genoeg rust en knal niet door je blessures heen, ook dit is NIET GEZOND!
Ook ik ben ‘helaas’ doorgeslagen geweest, telde alle calorieën die ik naar binnen kreeg, kon niet genieten van een etentje en verjaardagen. Dat was een hel voor mij. Dus ik spreek uit ervaring! Kijk uit met wat je doet kwa eten en trainen. Gezond eten en lekker sporten is goed en leuk. Maar pas wel op met hoe ver je hierin ga . Zorg wel dat je genoeg voedingsstoffen en rust krijgt zodat je lichaam normaal blijft functioneren want geloof me anders ben je verder van huis en gaat het echt mis. Ik ben blij dat ik hier achter ben gekomen en dat het ook gelukkig allemaal wel weer is bijgetrokken kwa lichaam functionering daarom ben ik ook begonnen met bloggen, jullie laten zien dat sporten leuk is, gezond eten ook heerlijk kan zijn maar je ook gerust  kan genieten van wat ongezonds en je echt niet altijd maar je calorieën hoeft te tellen.
 Sla er niet indoor en geniet ook van de andere dingen. en vergelijk je vooral niet met hoe andere eruitzien! Daar is nog niemand gelukkig van geworden en dat word ook niemand!
Categorieën: ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s