The most wonderful time of the year

its-the-most-wonderful-time-of-the-year-smallw

O ja? Nou dit is voor mij niet altijd zo geweest hoor!

Al die etentjes, gala feest, borreltjes, uitjes ect.
Bang om te veel te eten, bang om minder of zelfs even helemaal niet te sporten. Ik kreeg er de zenuwen van.
Zo word ik weer dik blablablabla.
ik was blij als het februari was en ik weer ‘normaal’kon eten, nja normaal…. Toen begon het ergste: Juist veel minder eten en nog meer (vooral cardio) sporten om die zogenaamde meer vetjes weer kwijt te raken. Nee genieten van de feestdagen zat er bij mij niet bij. Ik was blij als het weer februari was en het ‘normale’leventje weer was begonnen. Omdat ik dacht dat ik DAN weer gezond kon gaan doen. Terwijl ik met dat bijna niks eten en nog meer sporten (dus ook geen rust) juist slechter bezig was dan met de feestdagen om ietjes meer te eten en wat meer (verplichte!) rust te nemen.

 Maar nu dan? Nu zie ik er naar uit en kan niet wachten totdat ik weer lekker kan gourmetten en een (of meerdere) feestjes kan gaan vieren!
Natuurlijk denk ik er nog om en geniet ik ook nog steeds van lekker veel sporten en bewegen + verantwoordelijk eten , maar met een andere intensie . Niet omdat ik bang ben om dik te worden maar omdat ik het leuk/lekker vind! En ik mij hier door fitter voel ipv alleen maar junkfood naar achter te werken, nee ik ben blij dat ik de balans leer kennen. Natuurlijk gaat dat niet in 1 keer en heb ik nu meer nergens last van. Nee zeker niet, ook ik heb me momenten dat ik het nog steeds lastig vind. Maar gelukkig duren die maar kort en kan ik vaak de knop ook weer omzetten. Daar ben ik erg blij en dankbaar voor want niet alles draait om een strakke shape, eten en sporten. Genieten en rust is ook heel belangrijk!

Geniet van de december maand!

 

Categorieën: ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s