Even voorstellen…. Arimson Roxas – Taekwondo en ik

1

 

Mijn naam is Arimson Roxas en ik ben op 25 februari 1994 geboren in de Filipijnen. Sinds 28 december 2009 woon ik samen met mijn twee jongere broertjes in Nederland. Mijn broertjes hebben ook op taekwondo gezeten. De jongste ging tot zijn gele band en mijn andere broertje had samen met mij zijn zwarte band behaald. Taekwondo is mijn passie. Ik heb altijd net zo goed willen zijn als zwarte banders, maar dat komt niet vanzelf. Omdat het behalen van een zwarte band mijn droom was, trainde ik altijd heel serieus en hard. Ik hou van een uitdaging, de uitdaging motiveert mij en zorgt ervoor dat het voelt alsof er een vlam in mij gaat branden. Vooral als degene waar mee ik train er ook 100% voor gaan dan is dat echt een prachtig gevoel.
Dankzij het vele trainen met goede trainers en goede taekwondokas, heb ik op 7 juni 2015 mijn eerste dan behaald.
Binnen taekwondo heb ik veel over sparring, tools en een goed karakter geleerd. Toch wil ik mijn zelf nog steeds verbeteren.
Wat ik kan vertellen is dat de meer je leert in taekwondo de meer je realiseert dat je nog veel te leren hebt.
Ik geef nu inmiddels ook weleens zelf les. Dat vind ik ook heel leuk en leerzaam. Daarin probeer ik  creatief te zijn met trainingen, sparring, zelfverdediging en tools.
Zelf he ik veel zware trainingen mee gemaakt. Ik heb ook veel met wedstrijden mee gedaan. Daarin ging het om tools lopen, sparring en hoge trap. Wat ik daar geleerd heb is nooit jou tegenstander te onderschatten, blijft staan, wees slim, maak af wat je doet en blijf van een ander leren. Er is altijd iemand die beter is en dat vind ik heel mooi. Want dat betekent alleen maar dat ik nog veel van taekwondo kan leren. ” Zolang je nog niet opgegeven hebt, ben jij nog niet verloren “.

Categorieën:

One thought on “Even voorstellen…. Arimson Roxas – Taekwondo en ik

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s