Hardlopen met koud weer

Ik zelf doe het liever niet en duik dan ook in de winter veel vaker de sportschool in dan dat ik een rondje zou gaan hardlopen, maar voor de echte diehards heb ik 8 tips op een rijtje gezet!

Lees je mee? Misschien heb jij nog een goude tip die erbij kan!

  • Trek laagjes aan: Denk erom ook weer niet teveel, want door het hardlopen zelf krijg je het ook al warm en je moet hetniet benauwd krijgen. Met wisselvalig weer zijn 2 laagjes genoeg en met echt koude dagen (zoals nu) kun je wel 3 laagjes over elkaar heen trekken.
  • Zorg voor een goede warming up! Heb je moeite om naar buiten te gaan? Dan raad ik je aan om je eerst binnen goed op te warmen en dan pas lekkernaar buiten te gaan.
  • Ook is een goede cooling-down natuurlijk heel belangrijk, deze 2 punten voorkomen echt blessures!Dus denkdaar goed om!
  • Zorg dat je het hardlopen rustig op en afbouwd, dus niet meteen wegspringen of in 1 keer stoppen. Dit geeft een giga klap op je spieren!
  • Koop een foamroller!!! Nee maar echt hoor! Sinds ik dat ding in hui heb ben ik dus van mijn blessure af en raad het dus vanaf die dag iedereen aan! Het is gewoon een heerlijke massage die je jezelf geeft , klinkt goed toch?! 🙂
  • Zoek beschutte routes, dat scheelt iniedergeval kou van de wind!
  • Richt je wat meer op inspanning en wat minder op tempo, in de ligt je inspanning namelijk een stuk hoger en vraag je al snel teveel van jezelf.
  • Last but not least: Begin met tegen wind! Omdat wind op je koude bezweten rug gewoon echtniet fijn is en ook zeker niet goed voor je is! Zo kan je veel sneller ziek worden.

Vergeet ik nog een tip? LAat het vooral dan even weten! Of zet het in een reactie hieronder!

Loop jij wel veel hard in de winter? Waarom wel/niet?

 

Categorieën: ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s