Van sporten word je fit

Heel veel mensen denken dat je alleen van sporten fit word, maar is dit ook eigenlijk zo? Wat is fit zijn nou eigenlijk? Wat voor dingen komen er nog meer bij kijken? Wat is het verschil tussen fit en gezond?

Daarover wil ik het vandaag gaan hebben.

wat is fit zijn nou eigenlijk?
Als je fit bent, heb je een goede lichamelijke conditie.

Wat is gezond zijn?
Als er geen sprake is van lichamelijk letsel of ziekte.

Dus het verschil:
Om je ADL (Alle Dagelijkse Levensverigtigingen)  te kunnen doen moet je gezond zijn, maar dus niet perse fit. (Al zou het dan wel wat makkelijker zijn.)

 

Oke na dat gezegd te hebben naar de kern van het verhaal 🙂

 

Word je alleen door sporten fit?

Nee!

Je hoort wel heel vaak van: ‘ik wil wat fitter worden dus ik ga sporten’ , maar je kan 7 dagen per week een sport doen en je dan toch echt nog niet fit voelen, hoe dat komt en wat je er aan kan doen? Lees dan vooral even verder.

Wat is er dan nog meer belangrijk om fit te worden?

  • voeding
  • drinken
  • rust

Voeding:
De bouwstoffen van je lichaam (Eiwitten,vetten en koolhydraten)

En nee je krijgt geen preek dat je al die fastfood moet laten staan ect ect. Want als het goed is weet je zelf ondertussen ook dat dat niet goed voor je is. Ook dit kan met maten, maar eet maar  is een paar dagen achter elkaar alleen maar fastfood/kant en klare maaltijden ect eens kijken of je je dan nog zo fit voelt!

Ik wil je juist waarschuwen om genoeg voedingsstoffen te eten, zoals ik ook al schrijf in mijn blogjeover  afvallen zonder calorieen te tellen
Als jij niet voldoende voeding(sstoffen) binnen krijgt ga jij je suf/chagerijnig/lamlendig voelen. Dan kan je dus ook niet het sporten goed volhouden, dus voel je je niet fit!

Drinken: 

En dan heb ik het nog niet eens over het drinken van alcchol, daarvan weten we allemaal dat (vooral als je er een paar te veel op heb) je echt je niet fitter gaat voelen. Zeg ik nu dat je geen alcohol mag drinken? Nee afentoe kan natuurlijk geen kwaad, ik zou liegen als ik zeg dat ik nooit alcohol drink!
Nee ik heb het over juist het te weinig water drinken bijvoorbeeld, daarvan kan je ook hoofdpijn krijgen, echt niet alleen van een kater dus 😉 En voel jij je fit als je hoofdpijn hebt? Ik niet in iedergeval.

En dan het laatste wat heeeel vaak ‘vergeten’wordt maar echt zeer belangrijk is om je fit te voelen:

Rust:

Slaap ongeveer 8 uur per nacht, tip: zet s’avonds een wekker wanneer je moet slapen om je 8 uur slaap te halen per nacht. Zeker als je aan fitness/hardlopen doet is rust heel belangrijk niet alleen kwa slaap maar ook je spieren hebben rust nodig om te herstellen.

Heb je eigenlijk geen zo gehete ‘restday’en voel je je toch echt heel moe ? Neem dan gewoon een extra rust dag, dit heeft je lichaam soms gewoon echt nodig, zo kan je de volgende keer alleen maar harder knallen!!!!!

 

 

 

Categorieën: ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s