Hoe kijk jij naar jezelf + mijn onzekerheden

Ja ik weet dat ik een tijdje terug hier ookal een blogje over heb geschreven maar ik betrap mezelf er toch nog te vaak op (vooral nu ik weer aan het cutte ben) en hoor het nog te vaak om me heen dat er zoveel mensen zijn die niet tevreden zijn met zichzelf!

Iedereen heeft zijn mindere (mooie) kanten maar hey wat ik ook al in die vorige blog vertelde: Weest blij met wie je bent en kijk naar de dingen die wel mooi zijn! Een glimlach staat al 10 keer mooier dan een gezicht die uitstraalt dat het helemaal leeg is omdat jij teveel van je lichaam vraagt. Puur omdat jij jezelf niet mooi genoeg vind. Is dat het wel waard?

Tuurlijk zeg ik niet dat je niet aan je ‘summerbody’ mag werken, in tegendeel! Ik doe het ook! Maar ga jezelf niks verbieden en verplicht jezelf niks puur omdat je niet tevreden bent met je lichaam, je hebt er maar 1 wees er zuinig op!

Maar wat ik jullie ook wil mee geven en zelf ook erg lastig vind: Stap is uit je confertzone en trek je is niks aan van wat andere van je vinden!
Durf jij een oefening niet in de sportschool omdat je bang bent dat het er niet uit ziet? BOEIE!! Doe het gewoon! Je doet het voor jezelf en niet voor de ander. Als jij (denkt) dat je er beter/gelukkiger van word moet je het gewoon lekker doen!!

 

Oke lang genoeg een preek gegeven en nu zelf heel erg uit me confortzone stappen en  ja dit vind ik heeel eng om te delen! & dit stond al een paar weken op de planning omdat ik het niet durfde heb ik het steeds niet gedaan. Maar ier komt het dan, mijn onzekerheden:

  • Iedere keer die opmerkingen bij het cutten maar ook bij het bulken
  • Mijn stem: Ja ookal heb ik een tijdje weekvlogs gemaakt ik vind mijn stem verre van mooi en schaam mij er soms gewoon echt voor.
  • Mijn benen: Mijn knieeen staan naar binnen, daardoor heb ik soms het gevoel dat mensen mij daarom nakijken omdat ik er vroeger vaak mee ben gepest.
  • Opgezeten buik: Ja hoor wil je net dat strakke jurkje/hempje aan heb je net weer zo’n vervelende opgezetten buik!! AAAAHH! Ja echt, ik ben dan echt zo iemand die daar een wereld drama van kan maken.
  • Die oh zo fijne zwembanden,lovehandels you name it. Ik vind ze super irritant en krijg ze gewoon niet weg! Hoe hard ik ook train en hoe erg ik ook om me eten denk. Dus ja helaas dat heb ik toch maar gewoon te accepteren.
  • Mijn motoriek/evenwicht. Dit liet ik al een beetje doorschijnen in het stukje hierboven. Een oefening doen terwijl je weet dat het er gewoon simpel weg lomp/stom en idioot uit ziet. Ik had het van de week nog! Op mijn nieuwe schema staan de one leg squat!! Ja hoor sta je dan met een stok in je hand om je evenwicht te kunnen houden en dan nog presteren om een paar keer bijna te vallen. Jep thats just me! EN toch blijf ik het lekker doen want ik wil het straks ook kunnen zonder stok!! Dan staat het maar (even) raar!
    + ik ben echt gewoon super onhandig op de meest stome mommenten ! Gelukkig kan ik er nu vaak omlachen, vroeger was dat wel anders.

 

Oke, nu jou beurt 😛 waar ben jij wel eens onzeker over? Hoe ga jij daarmee om?

Categorieën: ,

Een reactie op “Hoe kijk jij naar jezelf + mijn onzekerheden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s