Leugens omtrend fitness/voeding/hardlopen waar ik zou voor wil waarschuwen!

Wat gaan er toch veel hypes en verkeerde feitjes rond in het fitness wereldje. Allemaal zoeken we de makkelijkste weg om af te vallen en proberen daar dan ook van alles aan te doen. Maar wat zijn nou juist de dingen die je niet moet doen? Ik vertel je dat vandaga in deze blog,met soms nodige commentaar. Let op:  EIGEN ERVARING.

 • Van suiker/koolhydraten word je dik. Uhm… Nee van een (langere) overschoot aan calorieen word je dik!
 • Zout is slecht voor je. Nee alleen teveel zout is lecht voor je en ja klopt je houdt door teveel zout ook vveel vocht vast wat een opgeblazen buik kan veroorzaken.
 • (pinda)kaas maakt je dik. Hell no!! Gelukkig niet zeg! Anders was ik nu tonnetje rond hoor!
 • Probleeemzones kun je doelgericht trainen. Nee, jammer joh vetverbranding gaat niet plaatselijk!
 • Als je cardio doet voor je ontbijt verbrand je meer. Dikke vette onzin! Als jij nog niet heb gegeten voor je workout kan het zelfs zo zijn dat je minder energie heb en dus je niet volle 100% kan geven.
 • Pas bij 12% vet zie je abs. Nee! Helemaal niet waar dat ligt ook aan je bouw + zo’n laag vetprecentage is voor een langere tijd levensgevaarlijk!
 • Superfoods zijn gezond dus daar kom je niet van aan. Whahahah, oke sorry maar hiermoet ik dus echt heel hard om lachen.
 • Als je wilt afvallen moet je alleen maar gezond eten. Uhm sorry maar is dit je levenlang vol te houden? Nee dus zoek de goede balans (en ja dat kan een tijdje duren) wat voor jou werkt en wat je voor een langere tijd vol kan houden.
 • Neem direct na het trainen een eiwitshake tegen de spierpijn: Haha whey shakes zijn geen wonder middelen hoor + als jij genoeg eiwitten haalt uit je dagelijkse voeding heb je de whey shakes niet eens nodig.
 • sweat is fat crying: Haha was dat maar zo voor degene die snel zweten na een workout. Voor degene die niet snel zweten, wees gerust je hoeft niet perse (heel erg) te zweten na je workout.
 • Van cardio val je het meeste af. Nee cardio kan een mooi middel zijn om meer calorien te verbranden maar als jij meer calorien binnen krijgt dan dat je verbruikt dan kan je nog zoveel cardio doen maar val je echt geen gram af!
 • Huh, krachttraining is toch alleen voor mannen? Jadag! Wist je dat je juist strakker word van kachttraining. En nee wees nou niet bang dat je er gelijk uit gaat zien als een man!
 • Wil je buikspieren dan moet je mee doen met het buikspier kwartiertje. whahaha nee hoor je hebt er aanleg voor of niet en als jij een hoog vet % heb dan heb je wel biukspieren maar ga je ze echt niet zien en dan kan je nog zoveel buikspier oefeningen doen.
 • Je lichaam reageert anders op goede en slechte vetten/koolhydraten.  Nee hoor je lichaam weet niet of je een stuk taart naar binnen werkt of een banaantje eet. Als jij het met maten eet (of zelfs met calorien tellen het binnen je calorie budget houdt) kan het geen kwaad!

 

Categorieën: , ,

3 reacties op ‘Leugens omtrend fitness/voeding/hardlopen waar ik zou voor wil waarschuwen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s