Dingen die ik geleerd heb uit mijn vorige cutfase

De zomer begint nu toch echt te komen! Dus de meeste (net zo als ik) zijn alweer druk bezig om wat aan die winter vetjes te doen 🙂

Nu doe ik dit voor de 3e keer en voor de 2e keer na een bulk. Voor mij is het iedere keer weer zoeken. Hoe het mij tot nu toe verloopt met de cutfase dit jaar laat ik jullie volgende week uitgebreid weten in een ander blogje. Vandaag wil ik het hebben over : wat ik heb geleerd uit mijn vorige cutfase.

Want ja sommige dingen die je wijs worden gemaakt slaat gewoon nergens op waarvoor ik jullie al waarschuwde in deze blog: Leugens omtrend fitness/voeding/hardlopen waar ik jou voor wil waarschuwen.

 • Een paar dagen snoepen maakt je niet dik.
 • Cal tellen is niet nodig, ik zelf doe dit ook niet al moet ik wel eerlijk toegeven dat ik in het begin van mijn cutfase het wel weer heb gedaan omdat ik niet gelijk te weinig wilde gaan eten en rustig wilde zakken met mijn voeding. Als ik voor jullie een voedingsdagboekje bij hou (aankomende dinsdag komt die van mei online!) hou ik het ook bij omdat ik het dan niet apart in een schriftje hoef te schrijven maar het gewoon invoer op mijn myfitnesspall en zo zie ik meteen of het nog klopt wat ik doe! . Waarom ik een hele tijd helemaal geen calorieen heb geteld ? Dat kun je lezen in deze blog: calorieen tellen . Maar het kan voor jou in het begin wel handig zijn om te weten wat en hoeveel je nou eigenlijk precies in je mond stopt. Maar als jij al je snoepjes laat liggen, je drinken drinkt zonder calorieen ( Ideeen voor zulke drankjes zal ik over 2 weken online gooien voor jullie.) ’s avonds minder opschept en dan juist wel veel groenten, klein stukje mager vlees en minder aardappeltjes/rijst kom je al een heel end. Ik zal binnenkort ook een artikel schrijven waar ik jullie in vertel hoe ik nu precies om ga met calorieeen tellen en hoe je het zonder het beste kan doen!
 • Koffie is je allerbeste vriend in je cutfase! Haha en je word er heeel creatief mee maar hier over lees je meer in mijn blog over calorie arme dranken over 2 weken.
 • Honger jezelf aub niet uit!! Dit veroorzaakt alleen maar vreetbuien namelijk en dat is nu net wat je niet wilt!
 • Je rust pakken is belangrijker dan je denkt dus pak je rust !
 • Zoals ik al 10 duizend keer heb verteld ondertussen is 100 kilometers hardlopen en heel veel cardio echt niet nodig. Wel kan cardio handig zijn omdat je wel meer en sneller calorieen verbrand. (Waarom en hoe dat zit zal ik binnenkort ook eens goed uitzoeken en een blogje over gaan schrijven.) Vind je hardlopen helemaal niks maar wil je wel cardio gaan doen? Dan heb ik in de blog van maandag wat tips voor jou.
 • Doelen stellen is goed maar overdrijf niet met in 2 weken 10 kilo willen afvallen of 7 dagen per week willen trainen. Dat gaat je niet lukken = stress (om niks) veroorzaken = Juist je progresse tegen werken!
 • Zuivel is uit den boze! Nee hoor grapje dit kan best maar wel met maten! Maar dat geldt eigenlijk voor alles wel! Je hoeft jezelf niks te verbieden! (Doe dit ook niet!) maar let op hoeveel je van iets neem! Niet de hele reep chocola hoeft op, een rijstwafel met pindakaas laat dat ook een rijstwafel met pindakaas en niet pindakaas met rijst wafel! En denk er om dat je niet alles te gelijk neemt in 1 dag! (dus: en 1 of 2 lekkere belegde broodjes en een ijsje en een snack.)
 • Mager is anders dan strak. Hou dat goed in je achterhoofd en sla niet door!
 • Zorg wel dat je genoeg van alles binnen krijg anders kan dit gevaarlijk worden voor je lichamelijke gezondheid!! Ook ik heb dat helaas vorig jaar ondervonden en ben er gelukkig snel genoeg bij geweest maar waak hier alsjeblieft voor want dat is het niet waard!
 • Praat open en eerlijk over waar je mee bezig ben. Mensen gaan je misschien raar vinden maar als je stiekem gaan doen gaan mensen je helemaal niet begrijpen en je het helemaal moeilijk maken.

Ik hoop hier jullie mee geholpen te hebben en zal zeker nog aan de slag gaan met de blogs die ik jullie heb beloofd! Wil jij nog iets anders weten of heb je een vraag? Zeg eht dan vooral! Ook kun je daarvoor mailen naar : getfitwithnienke@outlook.com

Categorieën: ,

5 reacties op ‘Dingen die ik geleerd heb uit mijn vorige cutfase’

 1. Pingback: MEI
 2. Pingback: Cutfase update 1

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s