Cutfase update 1

Vorige week woensdag heb ik jullie beloofd om een update te geven van mijn cutfase, hoe ga ik het dit jaar aanpakken?Hoe gaat het nu kwa progresse en wat is mijn mindset hierin. Dat vertel ik jullie allemaal in deze (misschien iets lange)blog.

Wanneer ben ik weer begonnen met mijn cutfase?

Sinds 1 maart ben ik begonnen met een nieuw trainingschema  met als doel : vet verlies .Ook moest ik natuurlijk (rustig) zakken met mijn voeding want als ik meer ga eten dan gaat er nog niks gebeuren. Naast mijn nieuwe schema en mijn voedingspatroon aanpassen ben ik ook weer meer gaan hardlopen, omdat dat voor mij beter werkt als ik mijn vetprecentage wil laten zakken.

Jullie hebben vorige week al kunnen lezen van welke fouten ik (gelukkig) geleerd heb. Betekend dat , dat ik nu geen ‘fouten’meer maak? Dat nu alles perfect gaat ? Dat ik mij alle dagen hartstikke fit voel? Lekker in mijn vel zit? Alle dagen tevreden ben met mijn huidige shape? Ik geen vreetbuien meer heb?
Nee zeker niet! Ook nu voel ik me nog wel is futloos en schaam me voor mijn opgezette buik en heb ik nog lichaamsdelen waaraan ik wil werken. Maar daarvoor doe je het toch ook (een beetje)?

Maar baal ik hiervan? Oke heel soms nog wel, maar (gelukkig) niet zo lang als voorheen. Het is oke. Perfect zijn hoeft niet (meer).

Even terug naar het begin:

Toen ik begon met de zo gehete ‘healthy lifestyl’om een echte fitgirl met blokjes buik te worden verbood ik mezelf alle vette snacks, voedingsmiddelen met suikers, brood at ik ook bijna niet meer.  Noem het maar op. Daarna een periode gehad dat ik heel laag ging eten in calorieen en alles ging tellen. Ik raakte helemaal in de stress als ik er een beetje over heen zat of dat de app aangaf dat ik teveel suikers of vetten had gegeten want ja dat waren de duivels nog steeds toen die tijd. Dit werkte niet meer voor mij en werd er ook niet vrolijker op. Dus ik stopte met calorieeen tellen.

Wat ik toen deed? (vorig jaar) Ik vermeed zoveel mogelijk producten met zuivel en suikers erin. Zelfs sommige groenten at ik niet meer omdat daar teveel suiker in zou zitten, denk hierbij bijvoorbeeld aan wortelen en mais. Het zelfde geldt voor fruit ook dat at ik bijna niet meer omdat daar veel suikers in zaten. Hooguit als ik hard gelopen had 1 fruitje.

En nu dan?

Omdat ik de jaren hiervoor de shape nog niet had die ik wilde (het perfecte plaatje) en daardoor ook niet gelukkig kon zijn omdat ik mezelf steeds maar niet goed genoeg vond en omdat ik zelf zoveel dingen verbood, heb ik besloten het dit jaar (weer) anders aan te gaan pakken.

Hoe dan?

Wel blijf ik natuurlijk heel hard werken om de beste versie van mezelf te worden. Maar genieten staat voor mij nu ook hoog aan de lijst. Mezelf niks verplichten of verbieden maar genieten van het moment. Zowel van afentoe een ‘foute ‘snack als van een goed gevulde heerlijke salade. Zowel van een dagje hardlopen/trainen als van een dagje extra rust.

Niet meer in de stress schieten bij een extra etentje of feestje gewoon genieten en me gedragen zo als ik al beschreef in mijn blog van gister. (dus eten met maten)

Gaat dit in 1 keer zo als ik het wil?

Nope, helaas maar ook natuurlijk niet. Het is een leerproces. Het gaat steeds een stukje beter en gelukkig heb ik lieve mensen om mij heen die mij hiermee helpen.

Ja leuk en aardig allemaal, maar hoe gaat het nu met je lichamelijke progressie? 

Zo als ik al zei vind ik het niet meer zo erg belangrijk dat ik een heel laag vet precentage heb met een blokjes buik. Wel zie ik de lijntjes allemaal weer te voorschijn komen en ben daar dan ook natuurlijk wel heel erg blij mee!

Hoe ik het nu allemaal precies aanpak met mijn voeding? Dat kunnen jullie lezen in mijn maandelijkse eetdagboekjes .

 

 

 

 

 

Categorieën: ,

5 reacties op ‘Cutfase update 1

  1. Ik ben net zo’n slappe vaatdoek wat mijn doorzettingsvermogen betreft als het gaat om sporten en afvallen. Ik heb iets een buikje, maar ik heb echt een voorliefde voor eten. Dus ik probeer het zoveel mogelijk in balans te trekken. Dat werkt aardig goed!

    Like

  2. Goed bezig hoor, zoveel discipline! Moet hier wel echt aan de slag, maar wacht rustig tot de kleintjes op school zitten. Nu probeer ik het weleens in huis, maar dan is er altijd een kind dat bovenop je buik of rug springt haha! Veel succes met in vorm komen, zo te horen gaat dat wel goedkomen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s