Geen tijd om te sporten?

Veel mensen denken dat sporten je halve dag in beslag neemt of in iedergeval veel te veel tijd want oh we hebben allemaal zo’n druk leven. Daarom deel ik vandaag 6 tips om toch te kunnen sporten met weinig tijd! HEb je geen smoesjes meer en kan je je eigen gewoon een schop onder je kont geven πŸ˜‰Β 

 

Tip 1:
Zorg dat je sporten leuk gaat vinden. Ik heb al eens eerder een blogje geschreven hoe je cardio leuker kan maken. Gemist?Β Dan kan je die hier nog even terug lezen.

Tip 2:
Maak van sporten een prioriteit en blok de tijd in je agenda.

Tip 3:Β 
Plan niet alleen je workout van te voren in je agenda, maar schrijf ook alvast op wat je gaat doen. Bijvoorbeeld welke spiergroepen je gaat trainen en met welke oefeningen je dat gaat doen, of hoeveel km je wilt gaan hardlopen en welke route ect. Als je dit van te voren al bedenkt scheelt het op de dag zelf tijd.

Tip 4:Β 
Dit heb je al meer keer van mij gehoord πŸ˜‰ Sporten hoeft geen uur te duren! Doe eens een Hiit of eenΒ tabata, ook touwtje springen is trouwens erg goed voor je!

 

 

Tip 5:
Sporten betekend simpel weg: Bewegen. Niks meer en niks minder. Dus sta jij al om kwart voor 6 op om de bus van 7 uur te halen voor een lange dag stage waarvan je pas om half 6 weer thuis bent en heb je daarna gelijk om half 7 een etentje omdat je ouders zoveel jaar getrouwd zijn? ( Net als ik van de week hihi) STa om half 6 op en ga lopend naar je bus.. Stap de terug weg een halte eerder uit en loop een stukje verder naar je huis! Zo dan heb je toch nog bewogen (= gesport! πŸ˜‰ ) Moeilijk he:P

Of spreek met een vriendin af en ga lekker een stukje wandelen en samen kletsen. Desnoods haal je ergens een koffie en drink je die op onder het lopen!

 

Tip 6:
Neem je sportkleren mee in je tas naar stage/school of werk. Zo kan je meteen na een lange dag een ontspannen run of andere workout doen! (wat jij maar leuk vind om te doen!)

 

Ik hoop dat je wat aan mijn tips heb gehad en dat ik jou heb kunnen ,otiveren om toch te sporten ook al heb je weinig tijd en een druk leven. En kan je een keertje echt niet sporten? Voel je dan alsjeblieft niet gelijk schuldig en bedenk dat je lichaam ook rust nodig heeft!

 

 

 

Categorieën: ,

2 reacties op β€˜Geen tijd om te sporten?’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s