Cardio op nuchtere maag:

Wat is cardio op nuchtere maag:

Het spreekt eigenlijk al vanzelf. Je doet cardio (dus hardlopen,fietsen,roeien ect) op een lege maag, dus voordat je ook maar iets gegeten hebt nadat je bent opgestaan.

Wat word hier over gezegd:

Je zou meer vet verbranden omdat de glycogeen voorraad beperkter is.

Maar is dit ook zo? Wat word hier nog meer over gezegd?

  1. Omdat je de hele nacht niks hebt gegeten , heb je een kleinere glycogeen voorraad waardoor het lichaam tijdens cardio eerder vet als energiebron gebruikt.
  2. Het gewichtsverlies of de gewichtstoename heeft te maken met de hoeveelheid calorieën die je te veel of te weinig hebt gegeten aan het einde van de dag.”

Voordelen:

Het scheelt tijd: Als je ontbijt voordat je gaat sporten dan is het zeker aan te raden je eten 1 uur te laten zakken, vooral als je dus cardio gaat doen. Dus als jij eerst

 

gaat sporten voordat je eet, scheelt het zeker al ander

 

halfuur

En meer voordelen heeft het dan ook eigenlijk niet.

 

Nadelen:

Omdat je nog niks gegeten hebt is het onmogelijk je 100% in te kunnen zetten met je training. Dit zorgt er dus voor dat het langer duurt voordat jij je hardloop rondje af hebt. Dit komt omdat je lichaam nog geen energie heeft binnen gekregen uit jou ontbijt(je). Dit maakt je training dus extra zwaar en daardoor ook gewoon minder leuk.

Hoe zit het nou? Verbrand je nou meer vet als je cardio doet op lege maag of niet?

Nee. Niet als jij boven je calorie behoefte blijf eten. Het gaat er namelijk alleen om dat jij minder eet dan dat je verbruikt. Zo simpel is het. Cardio (op nuchtere maag) brengt hier geen verandering in. Als jij meer blijft eten heeft cardio (op nuchtere maag) helemaal geen zin.

Doe ik cardio op nuchtere maag?

Nee.

Ik heb dit wel vorig jaar gedaan, op vakantie in Duitsland. Waarom? Omdat ik samen met mijn ouders en zusje wilden eten en mee doen met de activiteiten die hun deden na het ontbijt. Ook was het na 9 uur gewoon blaf heet (ik was op vakantie toen er een hitte golf – 36 graden- was.) Dus zat er ( helaas) niks anders op dan om de dag 7 uur stil uit mijn tent te kruipen en te gaan hardlopen. Hoe ik dat ooit heb overleeft 2 weken lang? Geen flauw idee. Ik moet er nu eerlijk gezegd echt niet meer aan denken.

Ik moet dan ook wel eerlijk zeggen dat ik toen meer hardliep als dat ik nu doe. In mijn bulk fase heb ik (helaas) mijn cardio echt verwaarloost omdat anders mijn spieren minder snel zouden groeien en ik ze juist zou verbranden. Hier heb ik dan wel een beetje spijt van omdat ik merk dat ik na 7 km helemaal kapot ben terwijl ik er vorig jaar 10 fluitend deed (op nuchtere maag –op vakantie-) . Dus ook weer een lesje ik blijf gewoon hardlopen aankomend bulkfase. (Wel dan iets minder maar ik ga er niet meer helemaal mee stoppen.)

Maar goed ik wijk af van mijn  onderwerp en deze blog word al lang genoeg dus back on point:

Conclusie:

Als jij meer tijd wilt besparen ’s morgens en jij vind het niet erg dat je wat minder intensief je cardio kan doen , zou ik zeker eens kijken of cardio op nuchtere maag voor jou werkt.

Doe jij cardio op nuchtere maag omdat jij denkt dat je meer vet verbrand? Maar vind jij het eigenlijk helemaal niet leuk? Stop er dan mee en ga eerst even lekker wat eten voor dat je aan je cardio begint en zorg er simpel weg voor (geldt trouwens ook als je cardio doet op nuchtere maag) dat je minder binnen krijgt dan dat je verbrand.

 

LET OP: OOK WEER NIET TE WEINIG GAAN ETEN !!!!!!

 

Wil jij meer van deze artikelen lezen? Laat mij dan weten waarover en ik ga voor jou opzoek naar het antwoord en zal dan (net als nu) ook mijn eigen mening erbij zetten.

Lijkt het jou leuk om op mijn blog eens wat te schrijven? Mail dan even naar : getfitwithnienke@outlook.com

 

 

 

 

Categorieën: ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s