Was ik nog maar een kind

Soms denk ik was ik nog maar een kind. 

 

Geen werkdruk vanuit school/studie, niet je druk hoeven maken om werk,
geen geld hoeven te verdienen om rond te komen, 
geen rekeningen betalen.

Je niet hoeven druk maken over hoe je eruit ziet, dat je misschien anders bent als de rest, 
Zonder make-up naar school, alleen je met een feestje laten sminken.
Niet eerst 10 outfits aan (en dan toch de eerste weer pakken) voordat je de deur uit gaat.
Te dik? Te dun? Waar heb je het over.
Niet denken: Wat sta ik lelijk op de foto, nee hoe gekker hoe beter! 
Lekker zingen ookal klinkt het voor geen meter, jij vond dat je goed kon zingen dus deed je dat ook gewoon lekker, het liefst nog zo hard mogelijk want iedereen moest het horen! 

Je wist precies wat je wilden en alles was mogelijk in jou ‘fantasie’wereldje. Geen droom was te groot en je kon de hele wereld aan. 

Dat ik een beperking had, dacht ik niet bij na en had het ook nog niet eens door dat ik anders liep en anders was als mijn leeftijdsgenootjes, je dacht dat het allemaal normaal was en da het zo hoorde.

Jou mama is de liefste en je papa is je grootste held. En jij? Jij was de grote zus die mega trots is op je kleine zusje en dat mocht dan ook de hele wereld weten!

 

Stiekem ben ik ook gewoon nog (dat) kind.

Natuurlijk ben ik nu wel hard op zoek naar een baan/leerwerkbedrijf om mezelf finacieel te kunnen reden.En tuurlijk zeur ik soms dat mijn haar niet goed zit, mijn buik opgezet is en weet ik misschien wel honderde dingen te verzinnen (oke da’s misschien wel heel overdreven) wat ik anders zou willen.

Maar mij er druk om maken? Dat doe ik gelukkig niet (meer.) Voorheen kon ik echt een probleem maken van dat soort dingen. Gelukkig leer ik dat nu steeds meer loslaten. Want je eigen druk maken om dingen die je toch niet kan veranderen heeft geen zin en maak jij jezelf alleen maar moeier mee!

Ik ben nu nog mijn dromen aan het achterna jagen, helaas gaat dat nu wel wat moeilijker als wat ik toen dacht dat ik een klein meisje was, maar onmogelijk? NOOIT! Ik kom er wel rechts om of links om of met de grootste omweg. Boeit me niet!

Ja ik heb een beperking en ja vaak ben ik die helemaal spugzat en zie nu zeker in dat het soms echt tegen werkt maar daardoor laat ik mij zeker niet van de kaart brengen. Ja ik loop anders, sowat ik loop tenminste! Dat hadden ze vroeger wel anders voorspeld! Ja ik heb een drain in mijn lijf en een liteken op mijn rug, nou en! Ik ben ik en daarmee basta! Niemand gaat mij zeggen dat ik minder kan of ben omdat ik toevallig een beperking heb!

Ik doe wat ik leuk vind en waar ik mij goed bij voel. Andere daar problemen mee? Dat is dan lekker pech voor hun mijn leven en ik leef het zoals ik denk wat goed is!
Tuurlijk is het niet verkeerd om natedenken over andere hun advies maar negatieve opmerkingen (al doen ze me zeker vaak wel wat) trek ik mij niets van aan en ga lekker door (met hier en daar soms een aanpassing) waar ik blij van wordt!

Al leg ik vaak met ze in de knoop, mijn moeder blijft nog steeds de liefste moeder en mijn vader nog steeds mijn grootste held! Daar brengt de grootste  ruzie (ook al kraam je wat anders uit) of vriendje nog steeds geen verandering in!

En mijn kleine zusje???? Die is nu zelfs groter als dat ik ben haha! En of ik nog trots op haar ben?MEGA TROTS!

 

Accepteer jezelf en kijk naar je oplossingen niet naar je problemen! Kijk waar je goed in bent en volg je dromen!
Dit wilde ik even kwijt en ik hoop dat jullie hierwat aan hebben!

 

 

 

 

 

Categorieën: ,

5 reacties op ‘Was ik nog maar een kind

  1. Wat heb je dit mooi , en ontroerend geschreven. Heel goed en stoer om dit over je zelf te vertellen, Ben heel trots op je. Dikke knuffel,

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s