Waarom je niet te weinig moet eten in je cutfase:

 

Zoals je al kon lezen in #MYLIFE3 at ik nog steeds te weinig en heeft dat nare gevolgen en daarvoor wil ik jullie waarschuwen!  Ik deel dit dus puur uit eigen ervaring.

Maar wat voor gevolgen heeft dat dan?

  • Je verliest spiermassa
  • Je voelt je futloos
  • Je haar valt uit
  • Je nagels breken sneller af
  • Je kracht gaat achter uit
  • en last but not least: Je word niet meer ongesteld, en nee meiden ga nu niet denken dat is toch niet zo erg. Dat is het wel! Het lijkt mooi nooit meer ongesteld worden maar hetheeft ook nare gevolgen voor je lichaam (bijvoorbeeld niet meer vruchtbaar) en je gaat je op een gegeven moment echt wel zorgen maken hoor!
  • Je imuumsysteem gaat achteruit waardoor je dus sneller ziek kan worden.
  • Je slaapt slechter
  • Je voelt je contstant hongerig.

Dit wil je natuurlijk allemaal niet! 

Maar als je af wilt vallen dan moet je toch juist weinig eten?

NEEE!! Waarschijnlijk wel minder dan dat je gewend bent maar zeker niet weinig. Sterker nog als jij erbij traint (waarvan de kans groot is als je mijn blogs leest) is het extra belangrijk dat je wel genoeg blijft eten.

Hoe moet dat dan genoeg eten?

Als jij calorieen telt (wat in het begin nog best handig kan zijn) dan kan jij prima uitrekenen wat jou behoefte is via internet. Maar kijk echt alleen naar je behoefte en ga daar MAXIMAAL 200 calorieeen onder zitten (ongeveer 10%) ! De calculator zal aangeven dat je nog minder moet eten dan dat om aftevallen, maar doe dat NIET! dan is de kans juist groot dat je veelste weinig eet!

Heb je echt geen zin om je calorieen te tellen? Dan heb ik op deze blog tips om gezond af te kunnen vallen zonder dat jij je calorieen hoeft te tellen.

Zorg er gewoon vooral voor dat jij genoeg eiwitten, vetten en vitamines, vezels binnen krijgt!
Light producten kunnen een optie zijn omdat ze minder calorieen bevatten maar is opzich niet noodzakelijk want je hebt je vetten wel nodig. Ook vullen de volle kwark/yogurth/melk beter en kan je daar dus ook gewoon minder van nemen zodat je even goed genoeg vetten binnen krijg.

Deze tips stond nog niet in dat artikel (de rest van mijn tips wel) daarom zetten ik deze tip hier nog even duidelijk neer. Want ja dames vooral voor ons menstruatie cycles zijn vetten heel erg belangrijk! Dus eet daar alstjeblieft voldoende van (zo ongeveer 30% van je voeding.)

Hopelijk heb ik jou hiermee kunnen helpen! 

Categorieën: ,

2 reacties op ‘Waarom je niet te weinig moet eten in je cutfase:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s