De 3 manieren om in shape te blijven op vakantie

Voor sommige van jullie is de vakantie al begonnen en helaas moeten sommige van jullie nog even een weekje wachten.ย 

Vandaag deel ik wel alvast wat tips voor jou om je progressie te behouden in je vakantie. Je hebt er hard voor gewerkt en wil het dan ook niet gelijk verprutsen op/ in je vakantie.

En omdat je op vakantie lekker wilt ontspannen en waarschijnlijk ook wat vaker een minder verantwoordelijke keuze wilt gaan maken (cheaten) maar niet gelijk je hele progressie wilt verprutsen heb ik hier wat tips voor jou!

1. Blijf in beweging

In je vakantie wil je natuurlijk lekker uitrusten, maar tussen uitrusten en lui doen zit nog al een verschil he! Dus probeer wel een (beetje) actief te blijven! Kan je ook meer eten ๐Ÿ˜‰

Voor tips om in beweging te blijven op vakantie moet je even mijn blog van vorig jaar lezen:ย Fitte vakantie tips

2. Ga er lekker op uitย 

Met de hond bijvoorbeeld ๐Ÿ™‚ (foto vakantie 2016)

Doe eens gek en ga een dagje op citytrip, ga shoppen, ga lekker je omgeving verkennen. Veel leuker toch dan alleen maar in je hotel of bij je tent te blijven hangen!

Ga lekker wandelen, fietsen, kijk naar de activiteiten in de buurt en doe daar lekker actief aan mee!

Blijf je thuis? Ga afentoe een dagje weg en verken daar de buurt!

3. Balans blijven vinden in je voeding

Natuurlijk ben je minder streng voor jezelf op vakantie, dat is niet meer dan logisch. Je bent als het goed is ook met andere op vakantie dus die wil je niet met jou leefstijl belasten, dus moet je je soms aanpassen. Maar dat is geen smoes om helemaal los te gaan op het buffet in je hotel of bij een all you can eat restaurant.

Hotel met buffet of eten bij een all you can eat?

Zit je in een hotel voor 2/3 weken en heb je een all inclusief? Beloof jezelf dat je 1 of 2 keer per week de wat vettere hapjes en suiker bom hapjes mag pakken en de overige dagen gewoon verantwoordelijke keuzes maakt, neem bijvoorbeeld als eerst fruit en groente dan heb je maar alvast je vitamines binnen, kies mager vlees of neem vis bij het avond buffet.

Neem niet elke dag een bak ijs als dessert! Als je echt perse ijs wilt nemen als toetje omdat jij vind dat het bij je vakantie hoort prima youre choice! Maar neem dan bijvoorbeeld gewoon 1 bolletje en niet steeds 3 of 4! (en neem dan geen ijs als tussen doortje) ook staat er meestal fruit bij het dessert, dat kan je natuurlijk ook gewoon nemen!

Ga niet 5 keer je bord vol gooien maar spreek met jezelf af dat je maximaal 2 keer gaat lopen en dat je niet je hele bord vol gooit! (portie controle)

Cheats:ย 

Spreek met jezelf af dat je 1 cheat mag per dag en 1 a 2 keer per week 2 kleine cheats per dag. Trouwens, ook op de dagen dat je 1 cheat kan nemen een kleine cheat. Je hoeft echt niet die hele pizza op te vreten hoor, ook kun je bijvoorbeeld de korstjes laten staan dat scheelt natuurlijk ook weer.

Zoals ik net al zei doe 1 ijsje per dag en overdrijf niet! Denk gewoon om de porties die je neemt en dan kan je best een beetje extra cheaten op je vakantie.

Blijf ook veel water drinken, heb je zin in frisdrank? Probeer dan te kiezen voor een light of zero variant en probeer vruchtensap te beperken tot 1 glas per dag.

Alcohol? Probeer dit natuurlijk ook gewoon te peberken, dat je meer alcohol drinkt dan anders is wel een klein beetje logischmaar kom niet iedere avond stomdronken bij je slaapplaats aan. 1 of 2 drankjes is echt wel genoeg hoor, zo weet je ook ng wat van je dagen als je weer thuis bent ;).

 

Of kies ervoor om inplaats van 1 dag 2 cheats te nemen 1 dag, ย 1 keer een wat grotere cheat te nemen.

Ik ga dit jaar helaas niet op vakantie dus zou ook wat minder in de verleiding komen. Al hoewel met dagjes wel kom je vaak ook al wel in de verleiding, maar hoe ik dat allemaal doe en aanpak lees je natuurlijk weer terug in #MYLIFE !ย 

Voor de mensen die al vakantie hebben: GENIET er vooral van en blijf bij jezelf, doe wat jou gelukkig maakt en waar jij j goed bij voelt dat is het allerbelangrijkste!ย 

Voor degene die nog even moeten wachten op hun vakantie: Nog even volhouden jullie kunnen het! ๐Ÿ™‚ย 

 

Ga jij nog weg in je vakantie? Of blijf je net als ik lekker thuis en ga je afentoe een dagje op pad?

 

 

Categorieën: , ,

Een reactie op โ€œDe 3 manieren om in shape te blijven op vakantieโ€

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s