Hoe overleef ik: Mijn eerste bootcamp

Ondertussen heb ik 3 bootcamplessen achter de rug en weet ik nu wel zo’n beetje wat (ik) beter wel/niet kan doen voor/tijdens/na bootcamp en omdat ik wil dat jullie allemaal naar mijn bootcamp komen! En goed voorbereid zijn geef ik jullie vandaag tips hoe jij misschien ook wel je allereerste bootcamp gaat overleven + een stukje persoonlijk verhaaltje van mijn eerste bootcamp, die helaas niet zo goed ging als ik had gehoopt. 

Mijn eerste bootcamples: 

Na mijn 2e dag werken was ik kapot moe en omdat ik binnen in een fabriek werk waar het behoorlijk warm is had ik ook ontzettende dorst (ik was dus mijn flesje water ook nog is vergeten naar mijn werk mee te nemen) dus wat gebeurt er dan? Je pakt een fles cola zero uit de koelkast en drinkt die halve fles leeg.

SUKKEL!!

.Zoals jullie wel zullen weten ben ik geboren met een beperking, waaronder ook een incontinente blaas, dit kan dus erg lastig zijn met sporten, maar dat dit zou gebeuren had ik nooit verwacht:

Met bootcamp begonnen we met een rondje hardlopen, prima dacht ik , doe ik thuis ook elke week. Tussen door kwamen er allemaal oefeningen met onder andere oefeningen waar je moest springen, en toen: Toen ging het mis! Toen het hardloop rondje klaar was moest ik mijn moeder bellen of ze me heel snel op wilden halen: ‘Mam kan je me aub heel snel komen halen ik ben lopend en kan zo echt niet over straat!”
Nou dan weet mijn moeder genoeg.*zucht*  ik kom eraan. Gelukkig woon ik vlakbij dus ik was binnen 10 minuten thuis, snel omkleden en hup mijn eigen auto in en met gillende banden weer terug naar het veldje waar ze al bezig waren met de andere oefeningen.
Even twijfelde ik, zal ik wel weer mee doen? Wat zullen ze wel niet denken.

Totdat iets in mij zei : “ja en als je nog langer wacht kan je helemaal niet meer meedoen! DUs snel de auto uitgesprint en gewoon weer doodleuk mee gedaan of er niks aan de hand was.

Zo dat was dus mijn eerste bootcamp ervaring! Leuk he? NEE!! Liet ik mij tegenhouden ? Nee! Durfde ik niet meer te gaan? Ja!

EN toch ga  ik nog iedere week heen, gewoon om te doen wat ik leuk vind en natuurlijk om te oefenen voor mijn eigen bootcamp!

Wat heb ik hiervan geleerd?

  • Geef niet zomaar op
  • Heb schijt aan wat anderen over jou kunnen gaan denken. (meestal maak je het voor jezelf groter als dat het is)
  • Drink overdag genoeg zodat je niet voor of tijdens je bootcamp liters gaat drinken. Natuurlijk kan je tussen door best een paar slokken water nemen maar drink dus niet teveel, zo krijg je een klotsende maag + een onnodige volle blaas!
  • Neem ruim anderhalfuur van te voren een kleine lichte maaltijd, anders trekken je darmen het niet en met een vol gevoel rennen, springen en andere oefeningen doen word je ook niet vrolijk van.
  • Ga niet 20 minuten lopen naar je bootcamp als warming up, die komt daar wel 😉
  • Schaam je niet als je een oefening nog niet zo goed kan, iedereen is ergens wel eens niet goed in. Val je om met walking lunges? Denk dan niet meteen: Laat maar zitten ik doe met deze oefening gewoon niet mee. NEE! Juist die oefening mee doen. Je komt toch om jezelf te verbeteren? Nou dan! Doe dan juist de oefeningen die je moeilijk vind. Des noods ga je er thuis ook mee aan de slag zodat je de volgende bootcamp de oefening al wat beterder kan!
  • Let niet op de anderen, je bent er voor jezelf.

Ik hoop dat jullie wat hebben aan mijn tips en mijn persoonlijke verhaal (die ik stiekem dood eng vind om te delen) zodat jij jezelf over die drempel heen kan zetten om toch een bootcamples of misschien wel een andere uitdaging aan te gaan die je eigenlijk niet zogoed duft omdat:

  • De rest toch veel verder is als jou,
  • jij het toch niet kan ,
  • jij alleen maar opstakels ziet en daardoor niet durft.

Wil jij je opgeven voor mijn 4 bootcamplessen in september? mail dan even naar: getfitwithnienke@ outlook.com

Andere blogs over bootcamp:
https://getfitwithne.com/2017/07/31/doe-mee-met-de-bootcamp-voor-spieren-voor-spieren/

Mijn vorige ‘hoe overleef ik’ blog:
https://getfitwithne.com/2017/07/26/hoe-overleef-ik-mijn-cutfase/

 

Categorieën: ,

3 reacties op ‘Hoe overleef ik: Mijn eerste bootcamp

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s