Hoe overleef ik: Bloggen

 

Maandag had ik al een vlog online geplaatst met de naam: Hoe overleef ik 2 en halve week alleen thuis, week 1. Waarom ik dit maandag plaatste? Omdat ik daarin jou juist wilden motiveren om na je werk ook tijd te maken voor wat je leuk vind in welke situatie dan ook. Dus vandaar deze week 1 vlog van de hoe overleef ik serie en vandaag een blog, van de hoe overleef ik serie. 


Iedere week 4 blogs onlie plaatsen (en soms ook nog eens een vlog) is soms toch echt best wel lastig. Met school vond ik het soms al erg lastig maar ik merk nu ik werk dat het eigenlijk nog veel lastiger is.

Met school zat je vaak achter de computer (vooral met mijn opleiding als receptioniste/telefoniste) school/stage opdrachten te maken en als dat af was en ik had nog tijd over logde ik in op mijn blogmail om alvast wat te kunnen schrijven zodat het thuis weer tijd zou schelen. Ook zat ik vaak een uur in de bus en pakte ik daar mijn notitie boekje om te gaan brainstormen.

Nu werk ik van half 8 tot half 5 in een fabriek achter de lopende band en ik wil nog zo’n 4/ 5 keer per week trainen daarna. Maar hoe hou ik dit dan vol? Dat laat ik jullie vandaag zien!

 • Op mijn vrije dagen plan ik meestal 2 uur in voor mijn blog, 1 uur om te brainsormen en 1 keer in de week een uur om al mijn blogs in te plannen en voor te schrijven op mijn site zodat ze alvast klaar staan en online komen terwijl ik gewoon in de fabriek aan het werk ben of aan het sporten ben.
 • In mijn pauzes kijk ik toch altijd (zoals de meeste) po mijn telefoon en maak ik printscreen zodat ik het later terug kan vinden als ik weer tijd heb om met mijn notitie boekje aan de gang te gaan. Of ik sla de link op in mijn notities op mijn telefoon.
 • Mijn notitie boekje gaat, ja echt waar OVERAL mee naar toe zodat als ik heel even tijd heb om mijn ideen op te schrijven ik dat ook gelijk kan doen. Anders raakt mijn mobiel ook zo snel vol 😉
 • Zoals ik al zei probeer ik 1 dag in de week al mijn blogs in te plannen op mijn sites zodat ze altijd optijd online komen. Maar wat nu als ik heel veel blogs in mijn notitieboekje heb staan maar nog niet allemaal heb ingeplant heb op mijn site omdat ik daar nog geen tijd voor heb gehad bijvoorbeeld? Daarvoor heb ik een hele mooie papieren planner waar ik op schrijf wanneer ik welke of wat voor soort blog ik online zou willen hebben. Dit scheelt ook heel veel tijd voor als ik mijn blogs in plan op mijn site. Gewoon even opzoeken welke blogs ik voor die week wilden hebben en de blogs overtypen uit mijn notitie boekje in plaats van nog terpletten het te moeten bedenken.

Mijn verbeterpunten:
Natuurlijk heb ik nog dingen die ik anders zou willen doen en blijf ik hier zeker aan werken. dit zijn bijvoorbeeld:

 • Meer en betere foto’s:

Sinds ik meer foto’s op mijn blogs plaats zie ik ook dat mensen het leuker vinden om mijn blogs te lezen. Dit geeft mij zeker motivatie om nog veel meer met foto’s te gaan doen. Echter blijft dit nog best lastig vind ik zelf vooral als ik een week heb met minder tijd.

 • Op mijn menu balk de menu’s klikbaar maken zodat, als er iemand op het hoofdmenu klikt diegene al mijn blogs ziet die erbij horen:
  Als iemand hier mij bij kan helpen hoor ik het graag!! Want ik ben er nog steeds niet achter hoe dit werkt!
 • Mijn statische home page : Het liefste wil ik mijn welkoms bericht + een leuk overzicht van mijn laatst geplaatste blogs (met foto) op mijn startpagina laten zien zodat jullie daar makkelijker naar toe kunnen klikken, helaas blijkt dit alleen niet te kunnen met wordpress.

Blogger musthaves:
Waar ik achter ben is dat je echt niet zonder bepaalde dingen kan als blogger zijnde, wat deze dingen zijn?

 • Een leuk notitieboekje om al je inspiratie in op te kunnen schrijven.

 • Een goed werkende pen, het liefste 2 zodat je ook altijd een reserve hebt.
 • Leuke kleurtjes(pennen) die opvallen en je dus de belangrijke stukken duidelijker kan maken.
 • Een rustig plekje waar je ongestoord je gang kan gaan.

 • Een laptop/computer zodat jij je blogs en ideeen ook online kan zetten/promoten.
 • Een goede foto camera
 • Iemand die foto’s van jou kan en wil maken.

 • Een papieren planner zodat je jou voorgeschreven blogs kan nplannen en zo dus precies weet wanneer jij ze klaar moet zetten op jou site.

 • Veel plezier, motivatei, inspiratie en disicipline om jou blogs toch iedere keer weer optijd online te zetten.

Andere blogs over bloggen:

Wil jij nou (eenmalig of meerdere keren) een gastblog schrijven (voor deze serie ) of een lekker recept(en) met ons delen via mijn blog? Dat kan!

Mail dan even naar : getfitwithnienke@outlook.com

 

 

 

Categorieën: ,

3 reacties op ‘Hoe overleef ik: Bloggen’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s