Hoe overleef ik: Buikspier oefeningen zonder mijn nek/rug te belasten

 

 

Dit was een vraag van een lezer van mij, dus extra leuk om hier dan een blogje over te type!

Als eerste wil ik natuurlijk wel even duidelijk maken dat je door alleen buikspier oefeningen echt geen strakke buik krijg. Voeding is hierbij het belangrijkste en bewegen/trainen (van het hele lichaam) in het algemeen. Plaatselijk vet verbranden IS NIET MOGELIJK!

Hoe crunches doen zonder last van de nek te krijgen?

Toen ik op google opzoek ging naar inspiratie kwam ik deze vraag bovenaan tegen op pagina 1. Dus leek het mij ook wel leuk jullie hier tips over te geven en ook ik zzelf heb hier weer nieuwe trucjes van geleerd!

  • Houd 1 o 2 sec pauze tussen door en leg je hoofd dan ook even ontspannen op de grond.
  • Als je er voor kiest je handen achter je hoofd te doen, let er dan alstjeblieft goed op dat je niet gaat trekken aan je hoofd als de laatste paar setjes zwaar worden.
  • (deze is nieuw voor mij en ga ik zeker uit proberen) Zorg dat je toch tegen de gehemelte van je mond is, dit zorgt ervoor dat je je nek spieren niet aanspand.
  • Houd je schouders laag!

Anternatieve oefeningen:ย 

Natuurlijk zijn er nog tig buikspier oefeningen maar inderdaad moet je er bij heel veel uitkijken dat je niet je rug of nek belast, ik heb een paar oefeningen waarmee je het minste je rug en nek belast, mits je ze goed uitvoert! Twijfel je hierover? Stap naar iemand toe die hier meer van weet en vraag of diegene je wilt helpen met je houdeing.

  • de plank, super zwaar en je pakt gelijk je hele romp! Hou wel je rug recht!!
  • Superman, ook gelijk leuk voor je evenwicht ๐Ÿ˜‰
  • Rusian twist, wil je het doen met gewicht en heb je thuis geen gewichtjes vul 2 grote flessen met water of bedenk wat anders creatiefs!
  • Dumbel side bend, ook hier moet je even creatief mee zijn kwa gewichtjes als je ze niet heb., hou hierbij je schouders wel laag en ontspannen!!
  • Mountain climbers is ook een goede oefeninig.

Ik hoop dat jullie hier wat aan hebben gehad! Laat het me vooral even weten ๐Ÿ˜‰ heb jij nog meer vragen dan kan je ze altijd stellen en wie weet zie je jou vraag volgende week voorbij komen!

Categorieën: ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s