Hoe mijn todo/dream- list kleiner maken

 

Herken je dat? Je hebt zoveel ideen en wilt nog zoveel doen dat je afentoe door de bomen het bos niet meer ziet. 

Ik heb dat echt heel erg vaak, ik heb allerlei ideeen voor mijn blog, youtube kanaal. Hou ervan om events te organiseren en geld in te zamelen voor goede doelen en ook daar heb ik dus allemaal ideeen over, hoe ik het wil hebben ect. Dat brengt uiteraard ook allemaal voorbereidingen met zich mee, van alles wat je moet regelen ect. 

Dan had ik (helaas sinds vrijdag niet meer) ook nog werk 3 tot 5 dagen per week , een lieve vriend die ik in het weekend wil zien en ik wil ook nog is 4/5 keer per week trainen! 

De laatste tijd heb ik hier dan ook veel van geleerd en het leek me leuk daarom jullie tips hier over te geven zodat je stapje voor stapje alle dingen die je wil en moet doen ook daadwerkelijk kan gaan doen en het niet alleen maar ideeen blijven.

Hoe te beginnen: 

 • pak een leuk notitie boekje en begin gewoon radom allemaal dingen op te schrijven wat er voor ideeen in je op komen het maakt nog helemaal niet uit wat of waarover.
 • Ga kijken wat rieel is en wat eigenlijk echt onmogelijk is (but you never know)
 • Verklein je lijstje en schrijf de realiste dingen alleen nog op en haal de rest er tussen uit.
 • Koop een week planner en ga per week kijken wat je kan doen om steeds een stukje dichter bij je to-do/wish ding te komen of misschien al gelijk helemaal te doen.
 • Stel prioriteiten, dingen die echt moeten schrijf je boven aan en de dingen die je wel wilt doen maar geen moeten zijn schrijf je onder op.
 • Wees niet te gehaast en heb geduld, beter laat dan nooit zeg ik altijd maar 😉
 • Wil niet alles in 1 keer maar ga met elk ding (om het zo maar even te noemen) zorgvuldig aan de gang en pas als dat áf’is ga je beginnen aan het andere stapje.

Motiveer jezelf om het ook echt te gaan doen:

Nu je alles op een rijtje heb gezet en ook weet welke dingen moeten en welke dingen je alleen graag zou willen, het allemaal op volgorde heb gezet ect. –>

 • Schrijf elk doel uit in kleine stapjes zodat je elke dag/weekmaand/jaar ook echt wat kan gaan doen eraan (hoevaak hangt natuurlijk van je doel af) .
 • Maak een leuk moodbord voor jezelf en hang die ergens op, dit heb ik vandaag voor mijn blog gedaan en met die voor mijn youtube kanaal ben ik nog hard bezig 🙂

 

 • heb je echt geen idee hoe jij naar jou doel kan toe werken? Kijk op internet of schakel mensen die je kunnen helpen in. VRAAG HULP, samen kom je verder dan alleen.
 • Laat je door niemand wijsmaken dat iets onmogelijk is voordat je het ook maar geprobeert hebt!
 • Geef niet zomaar op!
Categorieën: ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s