Body Positivitie trend op instagram

 

Ik zie het steeds meer en vaker voorbij komen en nu zelfs niet meer alleen op instagram. Foto’s waarin meiden laten zien waarover hun onzeker waren en nu dus blijkbaar niet meer zijn. De foto’s zijn bedoelt om andere meiden te helpen zodat ze kunnen zien dat niemand perfect is en iedereen mooi is op hun eigen manier, SUPER! Ik ben hier zeker een grote vooorstander van, maar vind ik dit ook nadelen hebben? 

Wat vind ik de nadelen van deze ‘trend’?

  • Heel soms kijk ik wel eens naar zo’n foto en dan denk ik hey die is leuk! En dan lees ik de tekst eronder dat iemand over iets mini kleins , echt wat ik dus bijna niet zie heel onzeker gaat doen. Dan zit ik soms echt wel is van : Uh wil je nou gewoon aandacht of….?
  • Als je echt overgewicht hebt en je kan daar wat aan doen ga dan geen foto plaatsen met ik ben zo goed als ik ben met een mega suikerbom in je handen ect. Dat is gewoon ongezond bezig zijn!
    Gebruik het dus niet als smoes om niet meer op je leefstijl te hoeven letten maar zorg goed voor je lichaam. Zeg ik nu dat je geen vette hap of suikerbom meer mag eten al heb je overgewicht? Nee tuurlijk niet, als je mijn blog al wat langer leest weet je hoe ik daar over denk, balans en genieten zijn the key.Maar wat ik hier wel duidelijk mee probeer te maken is, gebruik de # niet voor een excuses om alles maar in je mond te kunnen duwen.

Oke, nu wel weer negatief genoeg geweest! De positieve kanten:

  • Mensen zijn niet meer zo gefocused op de abs , het besef komt steeds meer dat je met wat meer vet ook prima bent en dat vind ik mooi.
  • Soms lees ik de reacties onder dit soort foto’s en merk ik dat het inderdaad meiden zelf verzekerder maakt en ook dat vind ik heel mooi, want vooral instagram is heel veel negatieviteit over geweest , over dat het de meiden juist onzeker maakte. Dus mooi dat dat nu al wat minder aan het worden is op deze manier!
  • Ook vind ik de boodschap er achter dat je lekker moet bewegen en gezond/gebalanseerd met eten omdat je van je lichaam houdt en niet dat je je moet overvragen en verhongeren omdat jij je lichaam haat!

Kort samengevat:

Super dat we nu met een beter beeld naar ons zelf gaan kijken en zo dus oom meer leren genieten in plaats van alleen maar negatief te doen en te kijken naar ons zelf. Maar houdt je gezondheid op nummer 1 en probeer altijd het beste uit jezelf te halen en gebruik niet zo’n mooi gebaar als een excuses dat alles maar oke is.

Categorieën: ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s