3 tips om het sporten vol te houden

 

De zomer is nu toch echt voorbij, herfstachtigweer en iedereen weer volop naar schoolen werk. De bikini kan weer weg of nja de kast in en….. sporten en op je voeding letten…???? Sommige mensen en misschien ook wel jij zetten dat ook gelijk weer op een heel laag pitje, waaom? Misschien omdat je niet zo goed weet hoe je het kan volhouden? Of omdat je het te druk hebt met school / werk? ( en je het blogje hierover niett hebt gelezen? Geen tijd om te sporten?Of misschien zie je het nut er niet van in om in de herfst /winter ook te werken aan je shape omdat toch niemand dat ziet met die dikke truien?

Waarom zou je niet gewoon in de herfst en winter ook een goed en fit lichaam willen? Voor als jij dat nou wel wilt, (waar ik van uitga als je op de titel hebt gedrukt) heb ik voor jou vandaag 3 (nieuwe ) tips!

  • Stel concrete en realistische doelen die je ook kan bijstellen om jezelf verder te ontwikkelen. Die doelen kunnen bijvoorbeeld zijn:

afvallen/vet verliezen, De meeste doen dit niet in de herfst en winter omdat je het dan wel sneller koud kan hebben omdat je minder vet of te wel je wintervachtje dus minder is. Maar als jij je er fijn bijvoelt om toch  nog wat vet of kilo’s of allebei kwijt te raken, wie zijn andere dan om jou daarin tegen te houden?

Aankomen of te wel bulken/spiermassa opbouwen! Sterker worden hoort hier eigenlijk ook gewoon bij.
Dit gebeurt heel veel in de fitness wereld, zelf ga ik ook heeeeeel langzaam mijn calorie inname weer verhogen eind oktober (denk ik). Ik wil niet zoveel aankomen als vorig jaar omdat ik mij toen ook niet meer lekker in mijn vel voelde zitten op het laatst. Ook wil ik blijven hardlopen ect. Dit had ik mijn vorige bulkfase niet gedaan en dit vond ik echt zonden van mijn conditie, dus voor mij word het weer lekker uit proberen deze bulkfase en ik hoop jullie daarin natuurlijk zoveel mogelijk mee te kunnen nemen.

Beter worden in een bepaalde oefenig, die ene oefening die je al zolang wilt kunnen, nou waar wacht je op? Maak en stappenplan en ga ervoor, schakel evt ook gewoon profesioneel hulp in en schaam je niet. Jij wilt dit dus je gaat het doen!

Werken aan je balans zodat je beter de oefeningen uit kan voeren, en als je mij op instagram volgt weet je dat ik dit ook al doe omdat ik er gewoon niet meer tegen kon dat ik niet zwaar met een stang in mijn nek kan squaten omdat ik anders mijn even wicht niet meer hou, of dat ik met bootcamp op mijn muil van met waling lunges, schaatsbewegingen of met een opstapje jumpsquats.

Daarom heb ik de personal trainer die mijn trainingsschema’s maakt ingeschakeld om mij advies te geven en de juiste oefeningen om mijn balans te verbeteren.

  • Wissel je training(schema) af

Het maakt eigenlijk niet uit welke sport je doet als je elke keer exact hetzelfde doet word het natuurlijk mega saaaaaaai en dat gaat er voor zorgen dat je niet meer met plezier naar je training gaat. TIjd voor veranering dus! Wissel afentoe gewoon lekker af !

  • Bedenk een leuke challenge!

Dit lijkt mij ook heel leuk om te doen op mijn blog op maandag 1 keer in de maand ofzo , maar omdat ik niet weet of hier ook echt belangstelling naar is, is dit ook gelijk een vraa gaan jullie. Zouden jullie het leuk vinden om samen met mij elke maand een nieuwe challenge aan te gaan? Dan kan ik dingen gaan bedenken en is het misschien ook wel leuk om een aparte groep op facebook hiervoor aan te maken.

Maargoed nu over jou : Als je voor jezelf 1 keer in de week of maand of what ever voor jou werkt een eigen challenge bedenkt om daar keihard voor te gaan werken en dat dan ook nog deelt op jou social media kanalen en misschien ook wel de fitness kanalen die jij volgt heb je nog steun en support van anderen zodat je er niet meer onder uit kan!! + Misschien zijn er wel mensen die met je mee willen doen.

Ik schreef al eerder een blog over de 30 day challenge waarin ik zei dat dat onzin is, zuks soort challenges bedoel ik dan ook echt niet. Maar als jij al altijd een keer 100 pushups zou willen doen of je hebt moeite met genoeg drinken of genoeg groenten te eten is het natuurlijk wel zo leuk om jezelf hierin te challenge , toch? Dan werk je aan een leuke manier aan je doelen en omdat je dan ziet dat het steeds beter gaat motiveerd het je om door te gaan en om daarna misschien wel weer een nieuwe challenge te bedenken.

 

 

 

 

Categorieën: ,

4 reacties op ‘3 tips om het sporten vol te houden’

  1. Je heb weer een aardig regeltje geschreven. Heel veel lees werk, maar heb er wel wat tips uitgehaald. Zeker om te blijven trainen en andere oefeningen te doen. Streven naar een bepaald doel vind ik ook goed, ga het uitproberen, Je hoort !!!!! het van me

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s