Hoe overleef ik: Het calorieen tellen afbouwen

Als je af wilt vallen wordt er vaak aangeraden om calorieen te gaan tellen , alleen kan ik je nu al vertellen dat jij dit echt niet je hele leven vol gaat houden.
Het neemt veel tijd in beslag en je kan er ook echt heel geobserdeerd en dus ongelukkig van raken. Wel vind ik het goed (als je het tenminste goed uit (laat) telt wat je behoefte is) het een goed hulpmiddel om IN HET BEGIN goed inzicht te krijgen in je voeding.

En dus is calorieen tellen niet iets wat jij je hele leven moet blijven doen, daarom heb ik voor jou een aantal tips om  het calorieen tellen af te bouwen.

-> Probeer alsjeblieft jeniet druk te maken als je er een dag 80 onder of boven zit (of nog meer of minder) .

-> Begin met je groenten niet af te wegen, hier zitten toch heel weinig calorieen in dus kan je bijna onbeperkt eten.

-> Begin eens met een dag in het weekend niet te tellen en op gevoel te eten, in het begin is dit heel lastig maar het komt echt wel goed.

-> Red je dat? Probeer dan het hele weekend niet te telen ect

-> Ga niet op de dagen dat je niet telt van alles eten wat je als je telt ook niet zou doen, het tellen is juist om inzicht te krijgen wat je binnen krijg zodat je voor jezelf weet wat je lichaam nodig hebt. Ga dus niet onnodig meer eten omdat je toch niet telt (pas op : ook weer niet te weinig) je balans vinden zal in het begin erg moeilijk zijn maar dat komt echt wel goed.

-> Snoep door de weeks niet en spreek met jezelf af dat je in het weekend 1 nja ongezonde (he bah haat dat word ) snack of maaltijd mag per dag, en denk dan gewoon goed om je portie controle!

-> Zorg dat je gewoon heel veel groenten hebt zitten in je maaltijd want wat ik al zij daar mag je zeker gewoon echt heel veel van eten en het vult goed 🙂

-> Drink veel, zo voorkom je dat je denkt dat je trek hebt en dus gaat snaaien terwijl je dan eigenlijk dorst hebt, soms is dat namelijk moeilijk om uit elkaar te halen.

-> Dan komen we bij de laatste tip uit die heel erg op de vorige tip lijkt: Denk je dat je honger hebt? Drink eerst even een glas water heb je na een kwartier/halfuur nog echt trek neem dan gewoon wat lekkers om te snacken 🙂

 

Ik hoop dat jullie wat hadden aan deze tips !

Categorieën: ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s