Opstaan deel 3: Productief zijn

 

Oke als het goed is ben je nu je bed uit en kan je een heerlijk ontbijtje voor jezelf maken binnen een paar minuten!

En nu is het tijd om dan ook nog eens wat te gaan doen op je dag natuurlijk! Vandaag geef ik jou wat tips om lekker productief te zijn, want van uitstel komt afstel 🙂

Sinds ik ben begonnen met een bullet journal (wat ik eerst mega onzin en tijd verspilling vond) Merk ik toch wel dat ik wat productiever ben geworden ! Hoe dit komt?  Ik denk omdat je echt gaat nadenken over wat je wilt bereiken deze maand, dus niet alleen het op nieuwjaarsdag het roer omgooien en van alles gaat veranderen wat vaak later toch weer mislukt.

Nee je gaat realistiser nadenken over wat je die maand kan gaan doen om nog dichter bij jou doel te kunnen komen.

En nog sterker, je gaat er zondags avond en anders misschien maandag ochtend bij het ontbijt ervoor zitten en echt goed nadenken over wat je die week kan gaan doen om dus jou maanddoelen te gaan halen.

Natuurlijk scheelt het per dag en schuif ik ook nog steeds per dag met wat ik die dag ervoor kan doen, maar je kan al echt wel goed inschatten als je een weekplanning maakt, wat je erbij zou kunnen doen om jou maanddoelen te halen.

En wat ik al zei als je dat per week hebt gekeken , maak je voor jezelf ook perdag een todo list met wat je die dag moet doen en wat je nog zou kunnen doen.
Geloof me als je dat doet ben je echt een stuk productiever omdat je ook die dag doelen hebt die je wilt gaan halen, en ik ben echt altijd net een kind als ik weer eens wat kan gaan afstrepen hihi.
Dit geeft mij dan ook (ondanks dat ik helaas nog geen werk heb > 1 van de doelen van deze maand) echt de motivatie om toch die wekker om 7 uur te zetten doordeweeks en om lekker productief bezig te zijn, inplaats van alleen maar uit te slapen en op de bank te hangen want ik zit toch alleen maar thuis en hoef toch niks te doen. NEE , schop onder me kont en gaan met die banaan!

Oke deze blog is volgens mij alweer veelste lang aan het worden dus zet ik voor jullie hieronder in het kort nog even de tips neer:

  • Schrijf op wat je wilt bereiken,  voor deze stap maakt de tijd nog niet uit.
  • Schrijf op wat je ervoor moet doen om dat te bereiken.
  • Kijk dan welke stappen er naar toe mogelijk is voor voor deze maand.
  • Ga daarna je focussen op de week , maak een to do list met de dingen die je moet doen die week en vul die bij de dag in dat je ze ook echt moet doen
  • Heb je dat ingevuld? Pak je je stappenlijstje erbij van de maandelijkse doel(en)
  • Kijk wat je echt kan doen die week en schrijf dat op, dus schrijf echt op wat je die week GAAT doen!
  • Kijk dan op de dag zelf steeds of het mogelijk is om wat van je weekelijkse to do list te doen, doe dit wel ’s morgens en niet als je al zit te niksen want dan is de kans groot dat je het toch weer uitsteld
  • En misschien wel het belangrijkste, wees bij je maand planner al realistisch en wil niet gelijk van alles te gelijk doen want dat gaat je toch niet lukken en is de kans groter dat je het weer gaat opgeven , dat wil je natuurlijk voorkomen!

 

Oke nu stop ik!! Respect als je het helemaal hebt afgelezen hahaha, ik hoop dan ook echt dat je er wat aan hebt! EN hoe tof zou het zijn als we elkaar kunnen helpen? Zet hier onder jou doel voor deze maand en wie weet kunnen we elkaar tips geven om zo dichter bij je doel te komen! Dat zou toch gaaf zijn? 🙂

Categorieën: ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s