Hoe overleef ik : portie controlen houden?

 

Nu ik minder kan sporten is het nog belangrijker om op mijn voeding te letten. Tel ik dan nu (weer ) calorieën?Nee absoluut niet om eerlijk te zijn.

Ik heb nu daar helemaal geen zin om me daar nu ook nog ‘druk’over te maken en me tijd daar in te steken, want wees nou eerlijk. Eer je alles hebt afgewogen, getelt hebt en nog is in je fitness pall app hebt gezet ben je echt al een halfuur verder en ik kan me tijd wel beter gebruiken en ook mijn energie , die de laatste tijd al bijna niks meer is.

Wat doe ik dan wel? Nou in mijn blog https://getfitwithne.com/2017/01/25/tips-om-af-te-vallen-zonder-calorieen-te-tellen/ heb ik heel wat tips staan, die ik dus op dit moment zelf ook weer toepas.

Wel weeg ik nog de echte calorie rijke producten af (zoals de noten bijvoorbeeld) want als ik daar te veel van eet weet ik dat ik gewoon heel snel onnodig aankom. Maar omdat ik ze afweeg en een hele tijd calorieen heb getelt in het begin, en een paar maanden terug weer, weet ik wel ongeveer hoeveel calorieen er in 10 gram  noten zitten bijvoorbeeld.

Ook weet ik gewoon nu wel hoeveel ik van alles kan (nee niet mag maar KAN -mindset denk daarom!-) hebben en dus hoef ik dat echt neit meer allemaal exact bij te houden.

Ik eet gewoon niet meer (okee ja soms , maar dat deed ik ook toen ik calorieeen telde/bijheild) dan ik nodig heb, zorg dat ik rustig eet en verbied me zelf niks!!

Ik weet zelf ook wel dat ik beter niet 2 keer op hoef te scheppen (al is dat met pasta op 1 of andere manier toch iedere keer weer reten lastig) Die zak m&m’s niet leeg moet eten , niet een mega grote hand nootjes achter over moet gaan gooien, niet een dikke vette laag pindakaas op mijn brood moet doen.

En zo kan ik nog wel even door gaan Hou ik mij daar altijd 100% aan? Nee tuurlijk niet ik ben ook maar een mens en ik heb ook mijn vreetbuien, en geloof me die pijn maakt het er niet makkelijker op. Maar ik weet dat ik er achteraf niet gelukkiger van word en misschien juist wel veel ongelukkiger als ik me ntevaak teveel laat gaan.

Dus heb ik met mezelf afgesproken dat ik op vrijdagavond lekker met vriendlief mag snacken (met maten) en dan zorg ik gewoon dat ik ’s middags een salade neem met mega veel groenten erin die goed vullen zodat ik ook geen middag snack hoef te nemen.

Ik eet nu trouwens ook alleen als ik echt honger heb en niet op vaste tijden. Ja oke, ik moet om de 6 uur zo’n pil en een halfuur na die pil moet ik eten op dokters advies en dat doe ik dan ook gewoon braaf, maar als ik al een grote maaltijd een uurtje voor die tijd heb gegeten en ik heb eigenlijk echt geen honger pak ik gewoon iets heel kleins,, dan eet ik bijvoorbeeld gewoon een tomaat of ik eet een stukje komkommer. Heb ik wel honger dan pak ik natuurlijk gewoon iets wat ik lekker vind en waar ik op dat moment echt trek in heb.

 

Doe wat voor jou werkt, en geloof me dat kan een hele lange zoektocht zijn maar dat is het zeker waard.

 

 

Ik hoop dat je wat had aan deze blog, laat het mij vooral dan even weten!
Stel ook gerust je vragen, daar krijg ik alleen maar meer inspiratie van!

Categorieën: ,

Een reactie op “Hoe overleef ik : portie controlen houden?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s