Fabels: Voedingsfabels

Deze is al heel lang terug heel vaak aangevraagd, maar toen had ik nog niet genoeg kennis en dacht ik zelf ook dat sommigen fabels waar waren.

Gelukkig weet ik nu beter en zullen er dus zal ik met jullie de aankomende weken per categorie een paar fabels door nemen!

Weet jij een leuke voedingsfabel? Laat het dan gerust hieronder achter!


 

 • Een banaan maakt je dik:
  Waarom zou een banaan je dik maken? Omdat er suikers en koolhydraten in zitten? Die heeft je lichaam gewoon nodig hoor! Ik zelf eet iedere dag een banaan 🙂 Het enigste waar je dik van wordt is meer eten dan dat je verbruikt, dus teveel eten! Echt niet van alleen een banaan (of 2) Wel is het zo dat bananen veel calorieen bevatten dus je niet een hele tros per dag op moet eten want ja dan eet je waarschijnlijk veel sneller meer dan je verbruikt en dus te veel en daarvan kom je aan
 • Zoetstoffen zijn net zo slecht of misschien wel slechter dan suiker:
  Ook hier geldt weer voor, ja als je er teveel van neemt! Maar het scheelt veel meer calorieën vergeleken met suiker dus ik blijf lekker cola zero drinken aju!
 • Brood is ongezond: 
  My Ass!! Echt niet! Precies het zelfde verhaal als de banaan bij punt 1! Ik zelf heb brood ook heel lang als de duivel gezien , maar als jij mager beleg op je broodje doet en je eet niet gelijk de hele broodzak leeg (bij wijze van) dan kan een broodje helemaal geen kwaad!! Ook natuurlijk niet met wat calorierijker beleg maar dan zit je misschien wel sneller over je calorie inname heen (als je telt) en dat is natuurlijk niet de bedoeling! Maar brood kan dus prima!
 • Elke dag een eitje is slecht voor je: 
  Wat heb ik dit in het begin vaak naar me hoofd geslingerd gekregen! En het is ook nog is dikke vette boelshit! Oke als je geen hoog cholesterol hebt dan, anders moet je wel oppassen. Maar voor een ‘gezond’persoon kan een eitje of 2 per dag helemaal geen kwaad, al helemaal niet als je veel sport, dan kan je lichaam die eiwitten en vetten echt wel gebruiken!
 • Koffie stimuleert je vocht afdrijving: 
  Ik moet eerlijk zeggen dit dacht ik dus ook altijd maar toen ik mij bezig ging houden voor dit artikel kwam ik er dus achter dat het helemaal niet waar is ! Je moet inderdaad wel sneller naar de wc maar niet vaker.
 • Zuivel is slecht voor je: 
  Dit is precies hetzelfde verhaal als bij het ei! Inderdaad heb je een doelgroep die daar niet goed tegen kan maar al kan jij er wel tegen dan kan je prima zuivel nemen.
 • Citroensap op nuchtere maag stimuleert vet verbranding:
  Hahahahahaha sorry maar ik kan daar dus echt heel hard om lachen!! Als dat zo makkelijk ging , waren er veel meer mensen mega slank! (nja of mager misschien wel)

Goed, dit waren de eerste voedingsfabels! Ik hoop dat je het leuk vond om te lezen en dat je er wat van geleerd hebt! Vergeet niet jou favoriete fabel hieronder te droppen 🙂

Categorieën: ,

2 reacties op ‘Fabels: Voedingsfabels

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s