Blog 2: ‘De keuze is reuze’ – de perfecte wedstrijd-bikini uitzoeken!

Vandaag was het dan ein-de-lijk zover: ik ging mijn wedstrijd-bikini samenstellen voor mijn eerste wedstrijd bodyfitness.

Hiervoor ging ik speciaal naar Valkenswaard (maar liefst 2,5 uur rijden van mijn huis). Om precies te zijn naar Bedazzled by Manouq, zij maakt custom made competition wear. Ze wist van mijn komst, ik had namelijk drie weken van tevoren een afspraak gemaakt.
Mijn support van de dag: mijn moeder Jolanda en mijn zoontje Bryan (in verband met de schoolvakantie kon hij gezellig mee).
We gingen ontzettend vroeg rijden, want ja, 2,5 uur heen en terug is niet niks. Onderweg stopten we voor een hapje eten. Ik had voor mijzelf tonijn met tomaat, rijstwafels en nootjes. Mijn moeder had een overheerlijk ruikend broodje filet americain. Dat blijft toch wel het aller moeilijkste: het lijkt wel alsof je alles tien keer beter ruikt! Én alles ruikt dan ook nog zo lekker en vers!

Eenmaal aangekomen bij Bedazzled in Valkenswaard wist ik totaal niet wat ik kon verwachten. De moeder van Anouk – de eigenaresse van Bedazzled – was er ook. Zij vroeg aan mij wat ik ongeveer in gedachten had qua bikini. Ik had eerder al een mooie bikini gespot bij haar, dus ik had al een beetje een idee. Hierna mocht ik de stof kiezen. De twee kleuren die mij had mooist leken werden over mijn schouder gelegd, toen was de keuze snel gemaakt: één kleur ‘sprong er echt uit’.
Stap één was gezet, stap twee was het bekijken van kleurencombinaties en steentjes. Want niet alles past mooi bij elkaar. Na wikken en wegen heb ik drie kleuren steentjes gekozen.
Badazzled by Manouq regelt vanaf hier de rest voor mij: zij plakt handmatig de steentjes op de bikini in een patroon. Ze gebruikt hiervoor een pen met wax eraan, hier kan ze het steentje mee oppakken en op de bikini lijmen. Super nauwkeurig werk, een knap staaltje vakmanschap!

Na de stof, de kleuren en de steentjes, was het tijd om connectors uit te zoeken. Deze komen in je nek en aan de achterkant van je bh naar je broekje. Als je competeert in de bikini-klasse, dan komt deze op je heupen.
Er zijn twee verschillende: witgeslepen die de kleur weerkaatst en met witte steentjes.

Toen was het tijd om sieraden uit te zoeken, deze moeten natuurlijk ook goed passen bij de bikini. Ik heb gekozen voor één van de grootste oorbellen die bij het patroon van mijn bikini passen. De armband die ik erbij heb gekozen heeft een rijtje van steentjes die strak om je pols heen zitten. Ik kon zelf kiezen hoeveel rijtjes steentjes ik wilde, ik heb gekozen voor de gemiddelde grootte qua steentjes.
Leuk extraatje: ik kreeg er een gratis ring bij!

Tijd voor de doorpas bikini, toch wel een spannend moment: er werd gekeken welke maat ik heb en er werden nog andere maten opgemeten.
Het was ontzettend gaaf en ik ben echt trots op mijzelf. Ik heb nog zes weken te gaan – en ja, er moet zeker nog wel wat gebeuren – maar ik ben al heel ver gekomen!

Ik kan me voorstellen dat jullie nu denken: waar blijven die foto’s van je bikini dan!? Helaas heb ik die nog niet, want hij is nog lang niet af.
Daarnaast heb ik besloten mijn wedstrijd-bikini geheim te houden tot de wedstrijd.
Ik heb wel foto’s van het doorpassen.

Nadat alles klaar was, zijn we nog even naar Monkey Town geweest – een indoor speelparadijs. Bryan heeft zich prima vermaakt daar! Na Monkey Town begonnen we aan de reis terug. Ondanks de lange rit, heeft Bryan het prima gedaan, amper gezeurd.

Ik ga mijn best doen om tussendoor nog een blog te schrijven, houdt de blog daarom goed in de gaten!

 

 

 

Categorieën: ,

Een reactie op “Blog 2: ‘De keuze is reuze’ – de perfecte wedstrijd-bikini uitzoeken!

  1. Wat een gaaf verhaal, ben benieuwd naar de uiteindelijke versie van jou en de bikini ! Echt dapper van je dat je dit bent aangegaan als werkende moeder, het trainen, je dieet, aandacht en opvoeden van Bryan, je doet het toch maar even in je eentje, diep respect daarvoor 💪🏼💪🏼💪🏼💪🏼💪🏼

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s