Love yourself!!

15/16 jaar:  Mega onzeker en niet blij met mezelf      22 jaar: soms nog wat                                                                                                                                                       onzeker, maar wel blij                                                                                                                                                        met wie ik ben!

                                 

Laatst schreef Anne van FAnnetiek.nl een blog over selflove en hoe je daarmee je doelen kan behalen. Ik ben hierdoor erg geinspireerd en deel dan ook graag met jullie over hoe ik erover denk.

Blog van Fannetiek: http://fannetiek.nl/do-it/5-x-hoe-self-love-doelen-gaat-halen/

Dus als je denkt hey dit heb ik eerder gelezen bij iemand, dan klopt dat! Maar wat ik al zei ik ben hierdoor erg geïnspireerd en ben hier zelf de laatste tijd ook erg mee bezig dus deel dit graag met jullie op mijn eigen manier.


Als klein meisje was ik altijd al mollig, niet te dik hoor maar wel een (hele ) stevige bouw. Daarbij kwam dat ik tot mijn 12e moest darm spoelen en daardoor zet je buik gewoon heel erg op.

Ik werd best veel gepest op de middelbare school om mijn uiterlijk. Een bollig (nee niet te dik – dacht ik trouwens zelf anders over , maar goed-) meisje met een beugel en een bril en dan ook nog is een beperking waardoor ik anders loop als de rest. Jepp dan wordt je dus gepest.

Dit maakte mij dan ook erg onzeker, vooral omdat ik tot 4 jaar terug niet kon sporten.
Ik had al duizenden pogingen gedaan om af te vallen maar steeds lukte het niet. Tot dat ik 4 jaar terug begon met hardlopen en fitness, al snel zocht ik er ook van alles over op en begon ik calorieën te tellen. Hoe minder hoe beter dacht ik , met de erge gevolgen van dien, die ik eerst nog niet eens echt door had.

Ik schoot door in 6 en zelfs soms 7 dagen per week sporten en veelste weinig eten. En ja tuurlijk viel ik daar door af!

Toen ik begon woog ik ongeveer 68 kilo en vorig jaar zomer (zit je op een stoel? Hou je goed vast! Woog ik tussen de 43 en 45 kilo!! Wees gerust ik weeg nu tussen de 56 en 58 kilo in 😉

Maar toen ik op mijn minste woog was ik nog niet tevreden over mijn lichaam!

Nu leer ik dus stukje bij beetje me eigen lichaam te accepteren en af te stappen van dat obsessieve gedoe en vind ik langzaam mijn balans in rust , sporten en voeding.

Hier dan ook de tips die hopelijk jou gaan helpen:

 1. Ik kan het (niet?)
  Volgens mij heb ik dit al eerder gezegd, maar hiermee ga je al meteen de mist in!
  Wil jij afvallen? Dan kan jij dat, misschien niet zo snel als je zelf wil maar elk stapje is er 1! Heb geduld en ga ervoor op een manier dat je het volhoudt.
 2. Perfect zijn bestaat niet:
  Nope, ook geen perfect lichaam! Jij bent jij en jij bent uniek , hou op jezelf af te kraken! (en laat andere dat ook niet doen) Noem juist eens op wat je wel mooi vind aan jezelf op de momenten dat je altijd zei wat je niet mooi vind aan jezelf.
 3. Focus je niet alleen maar op die cijfers:
  Wat ik net al zei , toen ik tussen de 43 en 45 kilo woog, met maatje 34 en een vet precentage van 13/14 % ofzo vond ik delen van mijn lichaam nog niet goed genoeg.
  Dus stop met je te focussen op je kledingmaat, de weegschaal of welk cijfertje dan ook.
  Die gaan jou echt niet vertellen hoe mooi, lief, zorgzaam, creatief,  of grappig je bent. Nee dat zit van binnen en als jij je alleen maar blind staart op die domme cijfertjes ga jij dat ook nooit uitstralen! Recht je schouders en zet een smile op je gezicht! Zo dat staat al een stuk beter dan een gestresst hoofd omdat je alleen maar bezig bent met die rot cijfers!
 4. Ga weg voor die spiegel en ga weg van die weegschaal!!
  Inplaats van jezelf gek te maken voor de spiegel of op de weegschaal, ga eens een rondje hardlopen, ga de sportschool in of zoek een andere manier van bewegen wat bij jou past!! Dit zorgt dat je minder gestresst bent en van goed bewegen en op je voeding letten (Tips om af te vallen zonder calorieën te tellen) – klik op de link voor meer tips daarover – . Val je meer af dan je blind lopen te staren voor de spiegel of op de weegschaal!!
 5. Accepteer vallen en sta gewoon weer op
  Ja je gaat ‘fouten ‘maken, ja er komen tijden aan dat sporten echt even niet lukt,   ja er komen vreetbuien aan. So be it! accepteer, leer en ga verder en blijf hier niet te lang in hangen en al helemaal neit te lang over piekeren , want MET PIEKEREN KOM JE NIET VERDER!!!

Ja ik weet het, ik ben weer lang van stof! Maar hoop wel dat je alles hebt gelezen en bovenal dat je er ook echt wat aan hebt en dat je ermee aan de slag gaat!

 

Categorieën: ,

2 reacties op ‘Love yourself!!

 1. Wat heb je dit weer eerlijk en open geschreven. Nu je op gewicht ben vind ik je weer veel mooier. Want je was wel erg dun. je ben nu weer perfect. Doorgaan zo prachtig en heerlijk sportief. Dikke duim.👍💖

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s