December de feestmaand!

 

Voor veel mensen die willen afvallen of gewoon goed op hun voeding willen letten niet altijd hun favoriet maand: December, 3 jaar terug was dat voor mij ook het geval, totdat 2 jaar terug ik me al in oktober druk ging maken om de maand december. Dat vond ik echt te ver gaan voor mezelf en ben ik toen en ook vorig jaar gewoon alles gaan eten (zonder rem) hier werd ik achteraf nou ook niet echt gelukkig van + omdat ik normaal zo strak op me voeding letten en in de maanden december en januari helemaal los ging kwam ik best wel snel aan. NIET DE BEDOELING NATUURLIJK!!

Je begrijpt het al: Dit jaar neem ik lekker de middenweg!

Ik wil mezelf niet van alles verbieden dit jaar, in tegendeel: Ik ga lekker van al dat lekkers genieten!

Maar…. nu wel met maten en niet mezelf vol proppen met van alles en nog wat ‘omdat het nu eenmaal mag’. Nee ik neem het gewoon lekker verdeeld en met kleine porties zodat ik meerdere dagen ervan kan genieten en niet helemaal los ga op de feestdagen!! (en dus minder aankom )

Tips voor jou in December:

  • Verbied jezelf niks, ga geen etiketten (of cijfertjes) plakken op eten van goed of fout, laat het gewoon een beetje los en geniet er gewoon lekker van.
  • Geniet met maten , het hoeft niet allemaal op en dat je straks met buikpijn op de bank beland
  • Luister naar je lichaam, vol is vol
  • Zorg goed voor je lichaam, dus zorg ook dat je genoeg vitamines en mineralen binnen krijgt.
  • Neem de rest van de dag genoeg eiwitten en maaltijden die goed vullen maar weinig calorieën bevatten zo kan je meer eten bij het etentje met je familie of vrienden of wie dan ook.
  • Ga je niet schuldig voelen, wel meer gegeten dan dat je had gewilt? Ja pech nu toch al gebeurt, als het maar lekker was!!
  • Probeer tussendoor lekker te blijven bewegen!
  • Probeer het calorieën wat je drinkt te minimaliseren, natuurlijk kan je wel eens een wijntje of kop warme chocomelk nemen maar overdrijf niet!
  • En misschien wel het allerbelangrijkste: Count the memories, not the calories,  Maak je niet te druk om het eten, pak het gewoon weer lekker na de feestdagen op, het is zonde als je van dit alles niet kunt genieten alleen maar omdat je bang bent om aan te komen, dat is het zeker niet waard!!

Ik hoop dat je wat hebt aan mijn tips! Wil je samen aftellen naar kerst? Abonneer je dan zeker even op mijn YouTube kanaal 🙂

https://www.youtube.com/channel/UCncwWo4XbYULCqywZ6BeNpg?view_as=subscriber

Categorieën: ,

Een reactie op “December de feestmaand!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s