Hoe overleef ik het na de kerstdagen?!

Afbeeldingsresultaat voor bye bye kerst quote

 

De gedachtes na de kerst dagen: 

 • Hehe heb het weer overleefd
 • pff nu is het weer helemaal verpest met me eet ritme
 • omg wat moet ik met al dat spul wat is over gebleven?
 • Bah wat voel ik me slecht!
 • Ik kan geen wijn, chocola en kerstbrood meer zien!
 • Morgen meteen weer helemaal strak, elke dag trainen en alleen nog maar gezond eten!
 • Ik eet nooooooit meer zo veel (slechte) dingen!

Wat heb ik de afgelopen dagen veel van dit soort dingen gehoord en natuurlijk herken ik er ook wel een paar, maar van sommige opmerkingen schrik ik ook wel en heb ik het idee dat mensen niet eens meer durven te genieten en alleen maar bezig zijn met het eten!

Wat te doen na de feestdagen: 

 • Bedenken waarom je zo snel mogelijk weer ‘normaal’wilt gaan doen
 • Stel je ontbijt de volgende dag uit omdat je toch waarschijnlijk nog vol zit van het kerst dine.
 • Drink heeeel veeel water
 • Moeite om balans te vinden? Trak dan gewoon tijdelijk even je calorieen, zo kan je ook in calculeren dat je (maximaal) 1 keer per dag nog even iets van de kerst restjes opkan maken (denk aan de tulband of kerstbrrod, chocolaadje ect.) Zo weet je dat je niet te veel eet en hoef je toch niet alles weg te gooien, omdat je ineens alleen maar weer gezond wilt gaan eten.

wat moet je absoluut NIET doen na de feestdagen?

 • met een schuldgevoel rondlopen
 • denken dat alles is verknalt
 • je gewone ritme oppakken uitstellen , want van uitstel komt afstel.
 • niet jezelf straffen (op cras dieet zetten bijvoorbeeld)
 • Detoxen

Hopelijk heb ik je hier mee kunnen helpen om nog deze week heerlijk te genieten van alles ! En je vooral niet schuldig te voelen!

Hoe waren jou kerst dagen ? en lukt het jou al een beetje om het normale ritme weer op te pakken? Of juist niet? Of schiet je juist helemaal door naar de andere kant? Dan hoop ik echt dat je hier wat aan heb gehad!

 

 

 

Categorieën: ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s