Van slapen val je af!?

Met een nieuwe baan + heel veel inspiratie (maar gewoon geen tijd hebben overdag)voor blog en youtube kanaal, is het soms toch reten lastig om optijd in slaap te vallen. 
De gedachten gaan maar door je hoofd, de ene keer is het omdat je allemaal nieuwe indrukken heb gehad op je werk, of omdat je dingen nog beter had kunnen doen ga je bedenken hoe, de andere keer lijken de blogposts wel door je hoof heen te vliegen van hot naar her en dan ben je bang dat je het vergeten bent de volgende dag dus blijf je er maar overnadenken. 
Dan bedenk je je dat je nog wat bent vergeten te doen en schrik je weer wakker terwijl je eindelijk bijna sliep ggggrrrr super irritant ! + ook nog eens slecht voor je! En je komt er van aan! Ja echt waar! Als jij niet goed slaapt kom je aan , slaap jij goed dan stimuleert je het afvallen. Hoe dan? Dat lees je allemaal in dit artikel!

Als jij slecht slaapt maakt je lichaam een stofje aan wat er voor zorgt dat je geen verzadigd gevoel krijgt na je eten, wat je ook eet en hoeveel, je blijft honger houden. (vreetbuien)

Het is zelfs zo dat als jij niet goed slaapt je minder calorieen verbrand over de rest van de dag. Terwijl je dezelfde activiteiten doet. Hoe dit kan? Dit kan je misschien zelf ook al bedenken,  omdat je minder hebt geslapen ben jij veel moeier dan dat jij een lekkere nacht hebt geslapen van tussen de 7 en 9 uur. Dit zorgt er dus voor dat je minder motivatie hebt om te bewegen. En omdat je lichaam nog moe is heb je ook minder kracht en dus kan je ook je krachttraining minder zwaar pakken als normaal, vinden je benen het echt niet fijn om een paar km te gaan hardlopen en verzuren ze eerder en heb je trouwens ook nog eens veel meer kans op blessures! Dit alles en dan nog van die vreetbuien door dat stofje wat je lichaam aanmaakt door te weinig slaap, zorgt er dus voor dat je niet afvalt en het dus de kans heel groot is dat je juist aankomt.

Tips goede nachtrust: 

  • Verwijder vervelende geluiden uit je kamer
  • Maak een to do list voor jezelf voordat je gaat slapen zodat je niet alles heoft te onthouden
  • Leg een notitie boekje naast je bed, schiet er nog wat te binnen wat je moet /wil of kan doen ? (of wat het ook mag zijn) schrijf het op en zet het uit je hoofd.
  • Zorg dat je slaapkamer goed donker is en je geen irritante (knipper)licht(en) ziet waar je wakker van blijft of wordt.
  • Zorg dat je een uur van te voren alle lichtgevende beeldschermen uit heb zodat je hersenen geen prikkels meer krijgen.
  • Eet en drink overdag voldoende, na 8 uur een snack word je dik van? Nee hoor! met trek naar bed gaan en daardoor niet kunnen slapen , daar kom je dus van aan 😉 Neem als het nodig is dus gerust een kleine snack (het liefst met langzaam afbrekende eiwitten, zodat je langer verzadigd bent).
  • Zorg dat je blaas leeg is voordat je in bed gaat liggen.
Hopelijk heb je wat aan mijn tips! Ik heb er in ieder geval veel aan en ga er dan ook deze week weer mee aan de gang! Jij ook?
Categorieën: ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s