10 redenen waarom jij zou moeten beginnen met hardlopen!

Run-because-reasons-to-run-smartandsavvymom2

 

Het is word weer lente en je ziet steeds meer mensen  (weer) hardlopen. Ja ook ik begin er weer meer zin in te krijgen!  Maar waarom vind ik hardlopen toch zo leuk en wat motiveert mij toch om steeds hard te lopen?

  1. Uitdaging! Ik heb het al heel vaak gezegd maar elke km die ik meer kan rennen tijdens een nieuwe run motiveert mij. Ieder jaar probeer ik dan ook 1 of 2 km er bovenop te gooien. Tot hoever ik hier mee ga? Nog geen idee!
  2. De gezonde buitenlucht. In de sportschool sta je altijd vast op de loopband of crosstrainer maar buiten kun je gaan waar je wilt.
  3. Foto’s. Mooie plaatjes schieten is bij mij een must, vaak maak ik (meerdere) foto(’s) onderweg om even extra te genieten.
  4. Het voldane gevoel achteraf dat ik het toch mar weer even heb geflikt!
  5. De voordelen die hardlopen heeft.
  6. Mijn conditie verbeterd. Hierdoor merk ik dat ik de rot trappen op school weer beter op kom, ook natuurlijk niet onbelangrijk.
  7. Doordat je energie verbrand daalt je vetpercentage en begin ik mijn wintergains beter te zien,al heb ik de laatste tijd daar nog wel een dip in maar ben ook net pas weer begonnen met hardlopen dus ben benieuwd wat er uitkomt over een paar weken!
  8. Heerlijk mijn hoofd leegmaken.
  9. Even ‘’niks moeten’’. Alles loslaten, verstand op 0 en gaan.
  10. Trainen voor evenementen. Hierdoor daag je jezelf ook weer meer uit. Je bent trots op jezelf als je het hebt gehaald en misschien nog wel het leukste; je ontmoet mensen met dezelfde passie. (Binnenkort de Alkmaar cityrun!!)

En geen stress als je nog maar net begonnen bent met hardlopen. Ik kon 3 jaar geleden nog geen uur normaal lopen en nu gaat het hartstikke goed. Heerlijk gevoel vind ik dat! En iedere keer als ik me dat besef ben ik maar al te blij dat ik kan hardlopen.
En het strak worden voor de zomer is natuurlijk een super leuke bijzaak!