Goede voornemens hoe houd ik die vol?

goede-voornemens

De bekende goede voornemens, hou jij jou goede voornemens nog een beetje vol?

Eind december beginnen de meeste er over, de goede voornemens. De ene wil afvallen, de ander fitter worden, weer een ander juist aankomen en/of sterker worden ect.
Welke voornemens had jij?Begin januari begint iedereen met volle moed tot zo’n beetje eind januari/ begin februari. De meeste houden het niet vol. Hoe dat kan? Bij iedereen is dat natuurlijk anders: De ene is toch niet gemotiveerd genoeg, de ander is juist misschien wel te gemotiveerd & te streng voor zichzelf, en weer een ander geeft het naar 1x falen op omdat hij of zij zich gelijk een mislukkeling of slecht  voelt.

Daarom heb ik  hier wat tips voor jou die voor mij zeker hebben geholpen en hopelijk jou nu ook! Zodat jij ook gewoon lekker aan je doelen kan blijven werken!

1. wees niet te streng voor jezelf: Gun jezelf afentoe die snack (Balance is the key) & gun je lichaam ook rust als dat nodig is, je lichaam moet er ook aan wennen dat je opeens zo actief bent/wilt worden.

2. 1x een ‘ongezonde’snack maakt je niet gelijk dik, dus laat daardoor niet gelijk je hele dag verpesten als je toch heb toegegeven. Dus niet gelijk van : Oke, zie je wel ik kan het niet, of ik begin morgen wel weer of volgende week weer een kans. NEE NU! pak gelijk de draad weer op en laat je hoofd niet hangen!

3. GENIET! hou het leuk voor jezelf! Het moet geen verplichting worden maar een leefstijl die je leuk vind en volhoudt en waar jij je gelukkig en goed bij voelt!

4. Trek je niks van andere aan: Ja mensen gaan je misschien raar aankijken of opmerkingen maken, dit doen ze omdat ze jou zo iet gewend zijn, geef hun ook de tijd om er aan te wennen en praat er met hun over, zo kunnen ze jou misschien beter gaan begrijpen.

5. Verbied jezelf niks! Dan ga je er steeds meer na verlangen! bouw het rustig af, begin met kleinere hoeveelheden te nemen (geen zak chips elke dag/in het weekend, maar bijvoorbeeld 1x per week 1 handje)
6. Zoek een sport wat jij leuk vind! Dat houd je immers het langste vol!
7. Maak voor jezelf een mooie motivatie kalender of poster en hang die goed in het zicht
8. Verdiep je in nieuwe gezonde recept en probeer ze uit, bijvoorbeeld na je training zo’n lekkere gezonde snack pakken! Want ja het eerste wat je na je training wilt is FOOD!
9. Maak leuk potje en stop iedere keer als je heb getraind er 1€ in, spreek dan bijvoorbeeld met jezelf een bedrag af en als je dat bedrag gehaald heb haal je daarvan bijvoorbeeld gave workout kleding of schoenen.
10. Heb je ’s morgens haast? & geen tijd om ontbijt klaar te maken? maak het dan gewoon lekker de avond van te voren klaar en dan kan je het bijvoorbeeld zo meenemen of gelijk die ochtend opeten.
Ik hoop dat jullie wat aan mijn tips hebben! Voor meer tips mag je mij altijd mailen!