TE gezond!

blog post foto

 

Ja dat kan ook nog, en daar vertel ik jullie graag meer over omdat ik hier ook mee te maken heb gehad. Het is natuurlijk goed dat je een gezonde leefstijl wil aangaan maar pas op dat je niet door schiet!

Hier 7 signalen waarvan jij sommige of juist veel dingen van herkent:

 1. Je voelt je paniekerig/schuldig als je iets ongezonds gegeten/gedaan hebt.
  Een dagje niet sporten, een taartje eten op een verjaardag, een wijntje drinken op een feestje of met een avondje uit. Je gaat bij de gedachten al stressen. Joh relax! je komt niet gelijk aan van 1 dagje minder sporten of meer (calorieën) eten, extra wijntje ect. Balans is the key!
 2. Je deelt alles in op goed en slecht.
  Je voelt je meteen slecht al bij de gedachten dat je trek hebt in een chocolaatje, frietjes, ijsje ect. STOP! als je trek hebt in een ‘slechte’snack ben je niet gelijk slecht en dan faal je ook niet. Neem het met maten en geniet er van, als je je alles blijft ontzeggen krijg je alleen maar meer trek en neem je straks meer dan bedoelt is.
 3. Je schuift je hele leven aan de kant om maar aan jou healthylifestyle eisen te voldoen.
  prioriteiten stellen is niks mis mee, maar als je maar alle etentjes, uitgaan en feestjes gaat overslaan om maar niet in de verleiding te komen, is wel een stuk minder gezellig voor jezelf. Ook kun je hierdoor vriendschappen/relatie kwijtraken, omdat je je zorgen maakt over ongeplande avondjes uit of menukaart/restaurant die je niet kent. Je leven draait om eten en sporten, alles wat in de weg staat moet aan de kant. Dit hoeft niet! Als je je gelijk druk maakt over dat je iets minder gezond eet of een keer een workout over moet slaan, vraag jezelf dan af of je dan wel echt gelukkig wordt van je gemaakte keuzes.
 4. Je menstruatie stopt.
  Dit is een signaal van je lichaam dat het teveel te voor duren heeft. Of het nou gaat om te weinig calorieën/voedingstoffen binnen krijgen gaat of omdat je teveel sport.
 5. Je begint dwangmatig te worden met betrekking tot eten.
  Bijvoorbeeld: je aantal calorieën innamen moet gelijk staan aan het aantal calorieën verbranden met sporten. Of als er een feestje is wil je geen taartje omdat dat in jou lijstje staat met ongezonde dingen, je gaat er mee om of het gif is. Tuurlijk is het goed om bepaalde dingen zoveel mogelijk te vermeiden maar als het leidt tot paniek zal ik er wel even over na denken of je niet doorslaat.
 6. Je blijft sporten ondanks dat je een blessure hebt of ziek bent.
  Luister naar  je lichaam! als je blijft sporten als je ziek bent of een blessure heb is het niet meer gezond! Je maakt juist meer stuk aan je lichaam dan dat het heelt, geef je lichaam de rust die het nodig heeft.
 7. Gelijk in de verdediging schieten als iemand je er op wijst dat je te ver gaat.
  Als een persoon zegt: wanneer ga je weer eens normaal doen, sport je ook wel eens een dag niet of ik vind je lichaam nu niet meer mooi hoor. Kunnen in sommige gevallen ook meer over de persoon zelfzeggen. Maar sta er toch is bij stil of er misschien toch een klein beetje waarheid in zit. Word je bij zulke opmerkingen gelijk boos of kun je niet meer normaal reageren? vraag dan jezelf is af bij wie het probleem ligt.

Wees is eerlijk. Als je dit gelezen hebt en je herkent er iets teveel van praat er dan over of vraag aan andere advies waarvan je weet dat ze achter jou doelen staan en er misschien ook wel ervaring mee hebben. Mij mag je ook altijd mailen! Ik help je heel graag verder met tips die voor mij hebben geholpen/helpen.

Begrijp me niet verkeerd, gezond eten en regelmatig bewegen, sporten en aan je nieuwe levensstijl werken is goed, maar sla er niet indoor en geniet ook van feestjes en andere gezellige leuke avondjes met vrienden/familie ect. Pak daarna gewoon weer de draad op en er is niks aan de hand.