Tips hardloop afstand opbouwen

Zoals jullie waarschijnlijk al weten als jullie dit gelezen hebben, is mijn nieuwe doel om de Alkmaar city run 10 km te kunnen hardlopen lopen in mei. Dus ben ik daar flink voor aan het oefenen. Maar van de week heb ik eerst maar is tips op gezocht voordat ik als een gek aan de gang ga en straks blessures oploop en helemaal niet meer kan hardlopen. Uiteraard heb ik voor jullie de tips die voor mij helpen op een rijtje gezet en hopelijk hebbben jullie er ook wat aan. Natuurlijk kan je ook een hardloop schema volgen maar omdat ik nu al weet dat dat voor mij gewoon simpelweg echt niet werkt heb ik dus andere tips opgezocht. Nou hier komen ze dan:

  1. Ga puur voor de afstand en niet voor de snelheid! Bouw eerst rustig met een duurloop je afstand op voor dat je op je snelheid gaat letten \.
  2. Ga niet de hele week alleen maar varieer tussen de lange en korte stukken, zo kan je met de kortere stukken aan je snelheid werken en met de langere stukken aan je afstand+ omdat je afwisselt blijft het leuker.
  3. Gooi er af en toe een heuvel training tussendoor.
  4. Eet 1-2 uur van te voren het liefst alleen een banaan maar je kan er ook een bakje yoghurt bij nemen.
  5. Neem drinken mee als je langer dan een uur van huis bent, dus als je bijvoorbeeld net zo als mij de 10 km gaat  lopen.
  6. Geniet! Kijk lekker om je heen, luister naar de vogeltjes ect.
  7. Probeer 3x per week te lopen. Bijvoorbeeld: Dag 1 : 6 km, dag 2: 8 km dag 3, 10 km.
  8. Verleng je uitademing (vandaag geprobeerd en ja dat werkt echt! super grappig!)
  9. Je kan ook ademhalings-oefeningen doen voor en na je training.
  10. Schrijf je in voor een evenement! (net als ik !) dan heb je een stok achter de rug waardoor je net iets harder kan knallen + je krijgt meer motivatie en plezier erin.

Oke, dit vond ik wel even genoeg tips voornu! Ik zou zeggen ga het lekker uitproberen en kijk vooral wat voor jou werkt want iedereen is anders!

Als deze tips jou wel geholpen hebben vind ik het natuurlijk wel leuk om te weten:)